luni

22 aprilie, 2024

29 martie, 2022

Din cauza sancțiunilor americane, Huawei a raportat prima scădere anuală a veniturilor înregistrată vreodată de companie, relatează CNBC citată de News.ro.

Cu toate acestea, profitul gigantului tehnologic chinez a crescut anul trecut cu 75,9% faţă de 2020, la 113,7 miliarde de yuani

”În ciuda unei scăderi a veniturilor în 2021, capacitatea noastră de a face profit şi de a genera fluxuri de numerar este în creştere şi suntem mai capabili să facem faţă incertitudinii”, a declarat directorul financiar al Huawei, Meng Wanzhou (foto), într-un comunicat.


Raportul anual al Huawei, publicat luni, este primul eveniment corporativ de mare profil pe care Meng Wanzhou l-a condus de la întoarcerea din Canada, unde a fost implicată într-o luptă de extrădare de aproape trei ani cu Statele Unite.

În 2021, Huawei a generat venituri de 636,8 miliarde de yuani chinezi (99,9 miliarde de dolari), o scădere de 28,5% faţă de anul anterior. Aceasta este prima scădere anuală a veniturilor bazată pe rapoartele publicate încă din 2002.

Meng Wanzhou a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă la sediul Huawei din Shenzhen, că sancţiunile SUA, ”provocările privind continuitatea aprovizionării” şi încetinirea cererii 5G în China au fost motivele cheie ale scăderii veniturilor companiei.

Huawei a fost inclusă pe o listă neagră din SUA, în timpul administrației Donald Trump, numită Lista de entităţi, care le interzicea firmelor americane să exporte componente cheie şi software.


Washingtonul a încercat să reducă accesul Huawei la cipurile de ultimă generaţie necesare pentru smartphone-uri şi alte componente hardware.

Cota de piaţă a smartphone-urilor Huawei la nivel global a scăzut ca urmare a sancţiunilor americane.

Între timp, SUA au numit Huawei o ameninţare pentru securitatea naţională şi au îndemnat alte naţiuni să nu îi folosească echipamentele de telecomunicaţii pentru reţelele mobile 5G de generaţie următoare.

Divizia de consum a Huawei, care include vânzări de smartphone-uri şi alte produse, a adus 243,4 miliarde de yuani în 2021, în scădere cu aproape 50% faţă de anul precedent.

Divizia de telecomunicaţii, care include vânzările de echipamente de telecomunicaţii, a înregistrat venituri de 281,5 miliarde de yuani, în scădere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent.

Pentru a contracara sancţiunile SUA, Huawei investeşte masiv în noi domenii, inclusiv industria auto, şi angajează mai mulţi oameni de ştiinţă pentru a se concentra pe dezvoltarea tehnologiei.

Articole recomandate:

Etichete:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: