marți

27 februarie, 2024

22 iulie, 2022

Administrația Biden investighează producătorul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei din cauza temerilor că turnurile celulare americane echipate cu produsele sale ar putea capta informații sensibile din baze militare și silozuri de rachete pe care compania le-ar putea transmite apoi Chinei, potrivit unor surse citate de Reuters.

Autoritățile sunt îngrijorate că Huawei ar putea obține date sensibile despre exercițiile militare și despre starea de pregătire a bazelor și a personalului american prin intermediul echipamentelor instalate în proximitatea acestora, a spus una dintre surse, solicitând anonimatul, deoarece ancheta este confidențială și implică probleme de securitate națională.

Ancheta a fost deschisă de Departamentul de Comerț la scurt timp după ce Joe Biden și-a preluat mandatul, la începutul anului trecut, în urma adoptării unor reglementări care au operaționalizat un ordin executiv din mai 2019 care conferea agenției autoritatea de investigare.


Agenția a somat Huawei în aprilie 2021 pentru a afla mai multe despre politica companiei privind partajarea datelor cu părți străine. Agenția este interesată de datele pe care echipamentele Huawei le-ar putea capta de pe telefoane mobile, inclusiv mesaje și date de geolocalizare, potrivit unui document văzut de Reuters.

Departamentul de Comerț a spus că nu poate „confirma sau infirma investigațiile în curs”. Acesta a adăugat că: „protejarea siguranței și securității cetățenilor americani împotriva colectării maligne de informații este vitală pentru protejarea economiei noastre și a securității naționale”.

Huawei nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Compania a negat cu fermitate acuzațiile guvernului american conform cărora ar putea spiona clienții americani și ar reprezenta o amenințare la securitatea națională.

Opt actuali și foști oficiali ai guvernului SUA au spus că ancheta reflectă preocupările persistente de securitate națională cu privire la companie, care a fost deja afectată de o serie de restricții în SUA în ultimii ani.


Dacă Departamentul Comerțului determină că Huawei reprezintă o amenințare la securitatea națională, aceasta ar putea fi supusă altor tipuri de restricții decât cele existente, impuse de Comisia Federală de Comunicații (FCC), autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din SUA.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: