sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2022

Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat, vineri, procesul de aprobare de către SUA a vânzării de avioane de luptă F-16 către Turcia, ţară membră NATO, decurge favorabil şi s-ar putea finaliza în două luni, informează Reuters.

Turcia a solicitat Statelor Unite în urmă cu an să-i vândă 40 de avioane F-16 produse de Lockheed Martin Corp şi aproape 80 de kituri de modernizare pentru avioanele sale de război existente, după ce achiziţia de F-35 a căzut.

„Nu este foarte uşor să faci un pronostic clar, dar există se pare o mare probabilitate ca procesul să se finalizeze într-o lună sau două”, a spus Kalin, în cadrul unui interviu acordat CNN Turk.


Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al președintelui turc a precizat că administraţia preşedintelui Joe Biden depune eforturi sincere în această privinţă.

„Când asta se va întâmpla, problema legată de F-16 – atât modernizarea, cât şi achiziţionarea de noi avioane F-16 – va fi rezolvată”, a adăugat el.

În septembrie, preşedintele Erdogan a declarat că a primit un feedback „pozitiv” din partea a doi senatori americani cu care s-a întâlnit la New York cu privire la sprijinul lor potenţial pentru această vânzare.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: