vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2017

Guvernul a adoptat OUG prin care contribuțiile sociale sunt transferate de la angajat la angajator (mai puțin una, de 2,25%), dar sindicatele anunță că nu întrerup protestele, ci le vor intensifica.

Blocul Național Sindical (BNS), care până acum a organizat mitinguri doar local, coordonate de federațiile județene membre, a stabilit că demonstrația cea mare va avea loc pe 12 decembrie, în Capitală.

De asemenea, a anunțat marți liderul confederației, Dumitru Costin, membrii BNS se vor alătura tuturor organizate de societatea civilă față de legile Justiției.


O altă mare centrală sindicală, cartel Alfa, a decis, în ședința de luni a Comitetului Confederal, mandatarea conducerii „să utilizeze și să susțină în continuare orice pârghie sindicală și legislativă pentru blocarea transferului de contribuții sociale de la angajator la angajat”.

„Transferul de taxe sociale în sarcina angajatului este contrară modelului social european și, prin plasarea exclusiv asupra lucrătorilor a responsabilității întreținerii sistemelor naționale de pensii și de asigurări sociale de sănătate, va conduce la eliminarea efectivă a unuia dintre principiile de bază ale construcției statului social”, se precizează în decizia cartel Alfa.

„Noi, CNS cartel Alfa, continuăm demersurile sindicale și juridice de împiedicare a transferului de contribuții sociale și facem un apel la solidaritate”, a anunțat confederația condusă de Bogdan Hossu.

Din cele cinci confederații existente, doar CNSLR – Frăția renunță la acțiuni, după ce a semnat luni un acord cu Guvernul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cazul lor, însă, existau deja numeroase suspiciuni că se vor dezice de acțiunea sindicală comună, din partea celorlalte centrale, deoarece a fost întotdeauna o organizație apropiată PSD. De altfel, a avut mereu reprezentanți pe listele parlamentare ale acestei formațiuni politice.

Unul dintre liderii CNSLR- Frăția, Marius Sepi, este acum secretar de stat la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: