miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2021

Zeci de sindicalişti de la cartel Alfa au protestat miercuri, în Piața Victoriei, faţă de decizia Executivului de a îngheța veniturile salariale ale bugetarilor și de intenția de eliminare a unor sporuri. La finalul manifestației, demonstranții au aprins fumigene. „Ne dați fumigene, primiți fumigene!”, au scris pe Facebook membrii Sindicatului Europol, una dintre organizațiile prezente în fața Guvernului.

Sindicaliştii din penitenciare reclamă condiţiile de muncă, sunt nemulţumiţi de statutul lor şi de faptul că poliţiştii din unităţile de detenţie sunt nevoiţi să lucreze numeroase ore peste program din cauza schemei de personal subdimensionate.

Sindicalişti din asistenţa socială acuză, la rândul lor, salariile mici şi faptul că au fost nevoiţi ca, în perioada stării de urgenţă, să rămână în centrele în care lucrează. La protest mai participă sindicalişti din poliţie, din domeniul tineretului şi sportului, finanţe, dar şi reprezentanţi ai pensionarilor.


De asemenea, sindicaliștii acuză blocarea salarizării unitare și intenția de eliminare a sporurilor.

Protestatarii, scrie News.ro, au afişat pancarte cu mesaje precum „Cu masca protestăm, salariu-l dezgheţăm”, „În campanie ne daţi, după voi ne îngheţaţi”, „Dialogul l-aţi uitat şi pe noi ne-aşi îngheţat”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sindicatul Europol din MAI, care a transmis în direct pe Facebook momentul lansării fumigenelor, anunță  că protestele vor continua, pentru a denunța politica de austeritate a Guvernului și plata drepturilor salariale restante.

„Este a 6-a oară când ieșim în stradă în acest an ca urmare a bătăii de joc în formă continuată a guvernanților la adresa polițiștilor și rezerviștilor militari. Vom fi în stradă în fiecare săptămână până când acest guvern ticălos va înțelege că redresarea economiei nu se face prin furtul banilor din buzunarul oamenilor”, precizează sindicatul Europol.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: