miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2022

Șeful producătorului auto Stellantis, Carlos Tavares (foto), se așteaptă ca lanțul de aprovizionare cu semiconductori să rămână tensionat până la sfârșitul anului viitor, potrivit unui interviu publicat duminică în ziarul francez Le Parisien, citat de Reuters.

„Situația va rămâne foarte complicată până la sfârșitul anului 2023, apoi se va relaxa puțin”, a spus Tavares, adăugând că „producătorii de semiconductori au interes să facă din nou afaceri cu noi, mai ales având în vedere creșterea prețurilor”.

În ultimii câțiva ani, penuria de semiconductori, cauzată, printre alți factori, de impactul pandemiei de COVID-19, a forțat producătorii auto mondiali să renunțe la planurile de producție pentru milioane de mașini. Penuria s-a diminuat în prezent, dar cu un cost nou și permanent pentru companiile auto.


În Franța, penuria de semiconductori continuă să cântărească greu la nivel vânzărilor producătorilor auto. În timp ce înmatriculările de mașini noi au crescut cu 5% luna trecută, conform cifrelor din industrie publicate sâmbătă, acestea au rămas cu aproape 12% sub nivelul de la începutul anului.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: