miercuri

7 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2022

Guvernul italian și Intel au ales orașul Vigasio din regiunea Veneto, situată în nord-estul țării, pentru construirea unei noi fabrici de semiconductori, o investiție de miliarde de euro, potrivit unor surse citate de Reuters.

Investiția Intel în Italia face parte dintr-un plan mai amplu anunțat de producătorul american de cipuri în martie trecut, de a investi până la 80 de miliarde de euro în următorul deceniu în dezvoltarea de capacități de producție în Europa.

Investiția inițială în fabrica din Veneto ar urma să fie de aproximativ 4,5 miliarde de euro, aceasta urmând să asigure direct 1.500 de locuri de muncă și alte 3.500 de locuri de muncă la furnizorii și parteneri. Uzina ar urma să fie operațională între 2025 și 2027.


Fabrica din Italia ar urma să folosească tehnologie avansată pentru asamblarea semiconductorilor.

Contribuția statului la programul de investiții al Intel este ceva care necesită aprobarea următorului guvern, înainte ca orice acord dintre cele două părți să poată fi oficializat, a precizat una dintre sursele Reuters, adăugând că Draghi ar putea lăsa viitorul guvern să facă anunțul.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: