duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 mai, 2022

Guvernul Germaniei vrea să atragă producătorii de semiconductori prin oferirea unor ajutoare de stat în valoare de 14 miliarde de euro, a declarat joi ministrul Economiei, Robert Habeck (foto), adăugând că lipsa acestor cipuri utilizate la orice, de la smartphone-uri la mașini, este o problemă uriașă, notează Reuters.

Lipsa globală de cipuri și blocajele de pe lanțurile globale de aprovizionare au creat mari probleme pentru producătorii de mașini, furnizorii de servicii medicale, operatorii de telecomunicații și alții.

„Sunt o mulțime de bani”, a spus Habeck la o întâlnire cu fondatorii afacerilor de familie din Hanovra.


În februarie, Comisia Europeană a stabilit planuri de încurajare a producției de semiconductori în Uniunea Europeană, pe fondul creșterii accentuate a cererii, înaintând o nouă legislație care propune înlesnirea regulilor privind acordarea ajutoarelor de stat pentru fabricile de cipuri.

În martie, producătorul american de semiconductori Intel Corp a anunțat că a ales orașul german Magdeburg ca locație pentru un nou complex producție, investiție de circa 17 miliarde de euro. Surse guvernamentale au declarat la acea vreme statul sprijină proiectul cu fonduri de miliarde de euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Habeck a spus că vor exista alte exemple precum Magdeburg, chiar dacă companiile din Germania vor rămâne dependente de producătorii din alte părți pentru componente precum bateriile.

„Trebuie să dezvoltăm propria noastră strategie pentru a asigura materiile prime”, a spus el.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: