marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2022

Fostul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, care a renunţat luna trecută la politică în urma unei anchete pentru corupţie, a fost numit copreşedinte al organizaţiei neguvernamentale Consiliul European pentru Toleranţă şi Reconciliere (ECTR), transmite presa internaţională, preluată de Agerpres.

Conservatorul Kurz, în vârstă de 35 de ani, va ocupa această funcţie onorific şi va împărţi preşedinţia ECTR cu fostul premier britanic Tony Blair (laburist), adaugă agenţia, care citează surse din Partidul Popular austriac (OVP).

Înfiinţată la Paris în 2008, ECTR caută să promoveze toleranţa faţă de comunitatea evreiască din Europa, precum şi să combată antisemitismul şi negarea Holocaustului. ECTR este prezidată de fondatorul său, omul de afaceri rus Moshe Kantor, actualul preşedinte al Congresului Evreiesc European (CJE).


Recent, Kurz, fost preşedinte al OVP, a informat mass media austriece că a acceptat un contract de muncă în calitate de “strateg global” din partea companiei americane Thiel Capital, înfiinţată de magnatul Peter Thiel, din Sillicon Valley. Thiel este un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump.

(Citiți și: ”Fostul cancelar Sebastian Kurz se mută în SUA și s-a angajat la Palantir Technologies”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ultimii cinci ani, fostul cancelar a devenit, din copilul minune al politicii şi speranţa dreptei austriece şi europene, un înger căzut, după ce a fost implicat într-un uriaş scandal de corupţie în rândul partidului său conservator. După demisia sa din funcţia de cancelar, în octombrie trecut, Kurz şi-a anunţat câteva săptămâni mai târziu retragerea definitivă din viaţa politică.

În timp ce procuratura anticorupţie din Viena continuă ancheta deschisă împotriva lui Kurz, acuzat că a mituit cu bani publici presa şi mai multe institute de sondare, fostul cancelar austriac a declarat că intenţionează să se mute în statul american California în primele luni ale anului în curs.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: