miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 decembrie, 2021

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz s-a angajat ca „strateg global” la Palantir Technologies, o companie americană din Silicon Valley care se ocupă cu analiza datelor, potrivit Politico.

Kurz va deține o funcție managerială de rang înalt la compania a cărui fondator, miliardarul german-american Peter Thiel, este un apropiat al fostului cancelar, relatează ziarul austriac Heute.

Thiel, care este cofondator PayPal, a fost primul investitor Facebook care a finanțat compania din afară. Acesta l-a susținut financiar și pe fostul președinte american Donald Trump în acțiunile sale politice.


Compania Palantir Technologies, care se specializează în analiza datelor la nivel larg, a fost implicată în diferite proiecte controversate. În iunie 2020, legiuitorii americani au criticat participarea companiei la programul guvernamental de depistare a cazurilor de Covid-19, acuzând că firma folosea datele din program pentru a ajuta agenția de control al imigrației și frontierei să depisteze și să aresteze imigranți care nu aveau documente.

Compania s-a mai ocupat și de un contract de apărare al Pentagonului cunoscut drept Proiectul Maven, după ce Google a făcut un pas în spate, gigantul tech confruntându-se cu critici.

Sebastian Kurz a demisionat în octombrie din funcția de cancelar al Austriei și și-a anunțat retragerea din politică în decembrie, după ce a fost implicat într-o anchetă anticorupție.

În timp ce procuratura anticorupţie din Viena continuă ancheta deschisă împotriva fostului cancelar, acuzat că a mituit cu bani publici presa şi mai multe institute de sondare, intenţionează să se mute anul viitor în statul american California.


Mai multe ziare austriece, printre care Der Standard, Kronenzeitung şi Heute au informat că Sebastian Kurz, în vârstă de 35 de ani, le-a confirmat zvonurile care circulă deja în presă despre planurile sale de a se muta în Statele Unite.

Venitul anual al lui Sebastian Kurz la Palantir va fi de peste 300.000 de euro, potrivit Heute.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: