miercuri

25 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2021

Cancelarul Alexander Schallenberg (foto) a anunțat joi, că va demisiona imediat ce formaţiunea sa politică, Partidul Popular Austriac (ÖVP), își desemnează noul lider.

După seria de demisii la vârf, liderii partidului conservator (OVP) din Austria urmează să se întâlnească vineri pentru a stabili cine va conduce formaţiunea şi ţara, relatează DPA, preluată de Agerpres.

”Cred cu fermitate că ambele poziţii – cea de şef al guvernului şi cea de lider al partidului austriac cu cele mai multe voturi – ar trebui deţinute în curând din nou de către aceeaşi persoană. De aceea voi face disponibil postul meu de cancelar de îndată ce în interiorul partidului este stabilită direcţia relevantă”, a declarat Schallenberg.


Sebastian Kurz, care a demisionat din funcţia de cancelar în octombrie pe fondul unor acuzaţii de corupţie dar a rămas liderul Partidului Popular Austriac (OVP), a anunţat, tot joi, că se retrage complet la politică.

În vârstă de 35 de ani, a devenit ministru de Externe austriac la doar 27 de ani şi curând după aceea cel mai tânăr cancelar al ţării, la 31 de ani. El a explicat joi că acuzaţiile formulate împotriva sa i-au diminuat pasiunea pentru politică.

Partidul are nevoie şi de un nou ministru de finanţe, după ce Gernot Bluemel şi-a anunţat la rândul său demisia.

Coaliţia guvernamentală actuală de la Viena, una fragilă, este formată din ÖVP şi ecologişti.


În presa austriacă sunt răspândite speculaţii că ministrul de interne Karl Nehammer ar putea fi următorul lider OVP şi cancelar.

OVP se află în prezent într-o coaliţie de guvernare fragilă cu Verzii, al căror vicecancelar Werner Kogler a făcut comentarii pozitive joi despre posibilitatea ca Nehammer să devină cancelar, spunând că vor putea lucra împreună.

Karl Nehammer este bine conectat în OVP şi a fost aprobat în mod deschis joi de influentul premier al Austriei Inferioare, Johanna Mikl-Leitner.

Actualul ministru de Interne este un fost soldat profesionist. Ca şi Kurz, el are o poziţie dură faţă de imigraţia ilegală.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: