luni

29 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 septembrie, 2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat marți, la Drobeta Turnu Severin, că Executivul pregătește o Hotărâre de guvern prin care porturile de la Dunăre să fie transferate administrațiilor locale. cartel Alfa acuză că în spatele acestor preluări controversate se află grupurile de interese locale care țintesc terenurile deținute de porturi.

Preluarea portului de către municipalitate este într-un stadiu avansat, urmând ca până la sfârșitul anului să se emită hotărârea de guvern în baza căreia se va realiza acest transfer”, a scris pe Facebook primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, după discuțiile cu ministrul Cuc.

“La întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean, domnul ministru ne-a transmis că decizia ca porturile de la Dunăre să fie transferate autorităților locale s-a luat deja”, a scris, tot pe Facebook, președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Sindicatele se opun – „În spatele deciziei de află interese imobiliare”


Confederaţia Naţională Sindicală cartel ALFA, la care sunt afiliate majoritatea sindicatelor din domeniu, solicită oprirea acestei iniţiative şi anunță că va face toate demersurile necesare pentru a o bloca.

„Pretextul trecerii porturilor în administrarea autorităţilor locale este dezvoltarea unor zone de agrement şi turism, tocmai în zonele cele mai active comercial şi aducătoare de venit pentru companie. Suspectăm, din experienţele precedente, că acest transfer are în spate mai curând interese imobiliare, prin valorificarea unor terenuri de către grupurile de interese locale”, acuză confederația.

O parte dintre porturile vizate de acest transfer, precum cele din Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu, fac parte din reţeaua centrală de transport european, aşa cum este menţionat în Regulamentul (UE) nr.1315/2013, atrag atenția sindicaliștii, în opinia cărora trecerea în administarea autorităţilor locale a acestor bunuri nu are nicio justificare legată de interesul naţional, aşa susțin guvernanții.

 cartel Alfa amintește exemplele porturilor Turnu Măgurele şi Zimnicea, a căror situație s-a degradat aflându-se sub administrația locală, cazuri ce „arată cu destulă elocvenţă cum se dezvoltă porturile sub autoritatea locală”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: