sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2021

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis pe minus ședința de vineri, toți indicatorii fiind în scădere, iar valoarea tranzacțiilor ridicându-se la circa 58,1 milioane de euro, transmite Agerpres.

Indicele principal al pieței locale, BET, s-a depreciat cu 1,51%, până la valoarea de 12.559,61 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat o scădere de 1,49%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile One United Properties, cu 5,649 milioane de lei, urmate de cele ale Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 4,093 milioane de lei, şi de titlurile OMV Petrom – 3,238 milioane de lei.


Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Condmag, care s-au apreciat cu 12,5%, urmate de cele ale STK Emergent (+5%) şi de titlurile Patria Bank (+2,51%).

De cealalată parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Sinteza (-11,9%), Turism, Hoteluri Restaurante Marea Neagră (-6,44%) şi Vrancart (-6,31%).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 1,44%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a scăzut cu 0,84%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în coborâre cu 1,42%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe minus cu 2,10%.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: