joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2023

Microsoft îi angajează pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman, și pe alt cofondator al companiei, Greg Brockman, anunță The Verge. Altman, considerat creatorul ChatGPT, a fost concediat vineri de la OpenAI după ce consiliul de administrație a declarat că „nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI” și pentru că ar fi mințit.

După un weekend de negocieri pentru o eventuală revenire a lui Altman la OpenAI, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a anunțat că atât Sam Altman, cât și Greg Brockman se vor alătura noii echipe de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale a Microsoft.

Altman negociase să revină în calitate de CEO OpenAI, dar consiliul de administrație al OpenAI, format din patru persoane, a refuzat să demisioneze și să-l lase să se întoarcă, așa cum cum au cerut mai mulți acționari, conform mai multor surse The Verge.


Potrivit The New York Times, el a propus recent investitorilor un startup separat pentru a construi cipuri personalizate, rivale cu Nvidia, AI Tensor Processing Unit (TPU). Proiectul TPU a primit numele de cod „Tigris”, atrăgând o serie de firme de risc proeminente și chiar interes din partea Microsoft.

În schimb, fostul CEO și cofondator al Twitch, Emmett Shear, a fost numit CEO interimar, potrivit unei surse care a vorbit cu The Verge. El va prelua funcția de la Mira Murati, numită CEO interimar al OpenAI în urma concedierii șoc a lui Altman de vineri.

Odată cu Sam Altman și Greg Brockman se mută la Microsoft și alte talente de la OpenAI

„Suntem extrem de entuziasmați să împărtășim vestea că Sam Altman și Greg Brockman, împreună cu colegii lor, se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul AI”, a declarat Nadella. „Așteptăm cu nerăbdare să ne mișcăm rapid pentru a le oferi resursele necesare pentru succesul lor.”

Brockman a dezvăluit, de asemenea, că noua echipă avansată de cercetare AI de la Microsoft va include și câteva talente cheie de la OpenAI. Jakub Pachocki, director de cercetare la OpenAI, se va alătura unei poziții de conducere în echipa de cercetare avansată AI a Microsoft. Cercetătorul OpenAI Szymon Sidor și șeful departamentului de pregătire Aleksander Madry se alătură, de asemenea, Microsoft în poziții de conducere, potrivit lui Brockman.


Fostul director general al OpenAI, Sam Altman, ar fi prezentat recent investitorilor cipuri personalizate, care rivalizează cu Nvidia, de tip Tensor Processing Unit (TPU). Proiectul TPU a primit numele de cod „Tigris” și a atras atenția unor fonduri de investiții și chiar din partea Microsoft.

Microsoft a format acum o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale, care îi va include pe Altman și Brockman. Acest lucru vine la doar o săptămână după ce Microsoft a anunțat că și-a construit propriul cip de inteligență artificială personalizat care poate fi folosit pentru a antrena modele lingvistice mari și pentru a evita, potențial, o dependență costisitoare de Nvidia.

„De-a lungul anilor, am învățat multe despre cum să oferim fondatorilor și inovatorilor spațiu pentru a construi identități și culturi independente în cadrul Microsoft, inclusiv GitHub, Mojang Studios și LinkedIn, și aștept cu nerăbdare să faceți același lucru,” a scris Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, răspunzând unui mesaj al lui Sam Altman: „Misiunea continuă”.

Microsoft a investit câteva miliarde de dolari în OpenAI.

****

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: