duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 mai, 2022

AerCap Holdings, cel mai mare proprietar de avioane din lume, a pierdut 113 aparate  în Rusia, confiscate ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse după invadarea Ucrainei.

Confiscarea avioanelor şi a 11 motoare de avion de către autorităţile ruse a pricinuit companiei AerCap o pierdere netă de 2 miliarde de dolari, în loc de un profit de 500 de milioane de dolari, pe care l-ar fi obţinut în trimestrul trecut, dacă nu ar fi suferit această lovitură, potrivit CNN.

Totuși, conducerea companiei spune că – altfel, activitatea a fost bună și că perspectivele sunt de asemenea bune, pe măsură ce cererea crește.


„În toate liniile noastre de afaceri… observăm o creștere a cererii, o utilizare sporită a activelor noastre și o îmbunătățire a sănătății financiare a clienților noștri”, spune directorul general al companiei.

Investitorii au fost de acord și acțiunile AerCap, cu sediul în Dublin, au câștigat cu 6% în tranzacțiile de marți după-amiază, în urma raportului companiei.

Compania a reuşit să recupereze 22 de avioane şi trei motoare înainte ca acestea să fie confiscate de autorităţile ruse. Și a depus cereri de asigurare pentru a încerca să recupereze pierderile cuzate de avioanele confiscate, unele dintre aceste cereri se află la companii de asigurări ruseşti.

Compania deține un total de 1.624 de aeronave, cu mult mai multe decât deține sau operează oricare companie aeriană.


Avioanele pierdute în fața Rusiei au reprezentat mai puțin de 5% din valoarea netă a flotei AerCap, care a crescut în timpul pandemiei prin achiziționarea companiei rivale de leasing GECAS de la General Electric (GE).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: