luni

20 mai, 2024

13 ianuarie, 2024

România produce doar 40% din cantitatea de carne de porc consumată în țară şi exportă jumătate din producţia de carne de pui, a declarat ministrul Agriculturii, vineri, în timpul vizitării unei ferme din localitatea Baba Ana, județul Prahova.

„Vizităm toate şantierele pe care le-am deschis anul trecut. Vorbim de 28 de şantiere pentru 56.000 de locuri de cazare în sectorul de reproducţie suin, sunt cu o valoare de aproape 220 de milioane de euro, sunt proiecte foarte importante pentru salvarea acestui sector. Mandatul meu la Ministerul Agriculturii este să salvez acest sector. Este un sector foarte important pentru că ne dorim foarte mult să consumăm cât mai multă carne produsă în România”, a declarat ministrul Agriculturii, citat de News.ro.

Planurile Ministerului AGriculturii pentru a încuraja producția internă

”În perioada următoare, Ministerul Agriculturii va lansa încă 100.000 de locuri de cazare în sectorul suin pentru reproducţie pentru că avem nevoie de 9 milioane purcei pentru a a asigura consumul de care românii au nevoie într-un an, aici facem referire la carne de porc”, a mai afirmat ministrul Florin Barbu.


În sectorul avicol s-au investit 100 de milioane de euro și producătorii de carne de pui exportă cantităţi însemnate, a mai declarat ministrul.

”Am investit peste 100 de milioane de euro în sectorul avicol, avem un grad de autosuficienţă de 150%, asta înseamnă că 50% din carnea de pui care se produce în România merge la export. (…) La finele anului 2024 vom avea încă 9 milioane de locuri de cazare în plus în sectorul avicol faţă de ce este existent”, a mai spus Barbu.

Acesta a precizat că în anul 2024, pentru prima dată, bugetul Ministerului Agriculturii este de 2% din PIB.

Ministrul a anunţat, de asemenea, continuarea programelor ”Tomata”, ”Usturoi” şi acordarea ajutoarelor de minimis şi în acest an.


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. România produce doar 40% din cantitatea de carne de porc pentru ca a distrus aproape toate combinatele de crestere si ingrasare a porcilor.
    Din prostie, nepasare, reacrednță.😵
    Si preefera sa exporte ca-n 1907 productia de cereale!
    Ce sa mai descoperim dupa 35 de ani de autodistrugere?🙃

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. România produce doar 40% din cantitatea de carne de porc pentru ca a distrus aproape toate combinatele de crestere si ingrasare a porcilor.
    Din prostie, nepasare, reacrednță.😵
    Si preefera sa exporte ca-n 1907 productia de cereale!
    Ce sa mai descoperim dupa 35 de ani de autodistrugere?🙃

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: