miercuri

21 februarie, 2024

31 august, 2022

PSD va propune în coaliția de guvernare majorarea salariului minim până la 3.000 de lei brut pe lună, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei și a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei, a anunțat miercuri Marius Budăi, ministrul Muncii, precizând că impactul acestor măsuri va fi de 11 miliarde de lei.

„Vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Valoarea va fi obligatorie. Aceasta înseamnă că 2.800 de lei vor fi taxați, deci efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei iar 200 de lei rămân în continuare netaxați. Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă”, a declarat ministrul Muncii.

El a precizat că în ultima lună, circa o sută de mii de contracte part-time au fost transformate în contracte cu normă întreagă.


O a doua măsură anunțat îi vizează pe cei 1,3 milioane de beneficiari de pensie minimă, PSD propunând majorarea acesteia cu 100 de lei, la 1.100 de lei.

„În coaliție vom propune și majorarea punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a mai anunțat Marius Budăi.

Ministrul muncii spune că impactul bugetar al majorării pensiilor este de 11 miliarde de lei.

„Un alt proiect important care este și în PNRR este finalizarea discuțiilor pe legea dialogului social, astfel încât acum în prima săptămână din septembrie voi solicita domnului premier convocarea Consiliului Național Tripartit, astfel încât discuțiile din Consiliu să se axeze în principal pe aceste două priorități. Cea prezentată anterior pe majorarea salariului minim, ne dorim să avem o discuție transparentă și onestă cu partenerii sociali și să închidem și legea dialogului social”, a mai spus Budăi.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: