sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2022

Peste 560 de contribuabili, din care 257 de persoane fizice, s-au înscris la ANAF ca să declare încasări de venituri din meditaţii sau activităţi educaţionale. Un profesor are de plătit un impozit anual de 1.600 de lei pentru un venit mediu din meditații de 2.500 de lei, potrivit calculelor Ziarului de Iași.

În municipiul Iași, sunt 3.816 cadre didactice, printre care şi cei care predau şi materii pentru care nu se face „pregătire”. Mulţi sunt însă şi profesorii care nu plătesc taxe şi impozite pentru veniturile obținute din activitatea de meditator.

Unii profesori meditatori nu-și înscriu activitatea la ANAF, fie din  cauza de birocraţiei (teama de cozile de ANAF), fie din cauza obligaţiei de a cumpăra casă de marcat.


Alți profesori spun că preferă să mediteze într-o formă legală atât din obligaţia de cetăţean, cât şi cauza controalelor realizate de cei de la ANAF.

Detaliile în Ziarul de Iași

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: