sâmbătă

9 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2023

Numărul de mașini noi produse în Marea Britanie a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii 66 de ani, companiile avertizând că autoritățile nu fac suficient pentru a atrage producătorii, transmite BBC.

Scăderea de 10% din 2022 reprezintă cea mai proastă performanță din 1956, potrivit Societății Producătorilor și Comercianților de Automobile.

Bătălia pe piese din cauza penuriei create de pandemia de COVID-19, precum și deficitele globale de semiconductori au afectat industria auto din toată lumea, dar Marea Britanie a fost afectată și de închiderea unor fabrici.


Companiile de automobile avertizează că executivul de la Londra nu are o strategie pentru a atrage producătorii. În replică, Guvernul a precizat că este „hotărât” să se asigure că țara rămâne o locație globală de top pentru producția de mașini.

În total, Marea Britanie a produs 775.014 de mașini anul trecut, în scădere față de 1,3 milioane înainte de pandemie, producția scăzând constant de când Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană în 2016.

Specialiștii avertizează să țara rămâne în urma competitorilor la capitolul ajutoare de stat acordate producătorilor. În SUA, guvernul intenționează să ofere subvenții de miliarde producătorilor de mașini care creează lanțuri de aprovizionare cu vehicule electrice pe teritoriu american. UE încă analizează cum să răspundă, relaxarea regulilor privind ajutorul de stat aflându-se pe lista potențialelor soluții.

Unul dintre beneficiile Brexit ar fi trebuit să fie tocmai faptul că Marea Britanie poate acționa mai rapid, fără a fi nevoită să respecte regulile europene, adesea foarte restrictive.


Mike Hawes, directorul executiv al asociației auto SMMT, a avertizat că Regatul Unit s-ar putea afla într-o poziție de neinvidiat, de a oferi mai puțin sprijin industriilor cruciale decât înainte de a părăsi UE.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: