joi

18 aprilie, 2024

29 octombrie, 2014

Poşta România broker de asigurare şi-a propus să devină, în următoarele 12 luni, cel mai mare jucător pe piaţa de profil, veniturile din comisioanele încasate din distribuţia contractelor de asigurare fiind estimate de directorul general al companiei la 2,5 milioane de lei în 2015.

Potrivit bugetului aprobat pentru anul 2014, veniturile totale ale brokerului au fost estimate la 618.900 lei, iar cheltuielile totale sunt anticipate la 617.100 lei.

Compania belgiană bpost şi autorităţile române au început discuţiile pentru privatizarea Poştei Române, companie care a înregistrat pierderi totale de 559,4 milioane lei în perioada 2008-2013.

Planuri legate de piaţa asigurărilor


“Vrem să ajungem cel mai mare broker de asigurare în următoarele 12 luni. Avem 12.000 de factori poştali care vor asigura distribuţia poliţelor”, a declarat miercuri directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, la conferinţa dedicată lansării brokerului.

Prezent la eveniment, ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a declarat că Poşta Română va deveni, prin intermediul brokerului, unul din primii trei jucatori pe piaţa de profil în următorii 3-4 ani.

Directorul general al Poşta Română broker de Asigurare, Viorel Motoroiu, a estimat că veniturile societăţii din comisioane vor atinge 100.000 de lei până la finele anului şi 2,5 milioane de lei în 2015.

“Brokerul are un punct de distribuţie în sediul central al Poştei Române şi va deschide încă unul în Bucureşti în zilele următoare. Extinderea în Capitală va continua pentru că aici este un business foarte mare. De asemenea, ne vom extinde şi în teritoriu, urmând să fim prezenţi în toate reşedinţele de judeţ”, a spus Viorel Motoroiu.


El a adăugat că Poşta Română broker de asigurare va distribui asigurări generale (auto, locuinţe), având deja încheiate parteneriate cu şapte societăţi de asigurare, printre acestea numărându-se City Insurance, Euroins şi Allianz-Ţiriac Asigurări.

„Luăm în calcul şi distribuirea de poliţe de viaţă în partea a doua a anului 2015”, a spus şeful Poştei Române, care a adăugat că lansarea borkerului va permite factorilor poştali să îşi suplimenteze veniturile din încheierea de poliţe.

Poşta Română broker de asigurare are 4 angajaţi

Poşta Română broker de asigurare a primit autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna septembrie a acestui an.

Societatea este controlată integral de Poşta Română şi, conform bugetului aprobat pentru anul 2014, veniturile totale ale brokerului au fost estimate la 618.900 lei, iar cheltuielile totale sunt anticipate la 617.100 lei.

De asemenea, cheltuielile cu salariile pentru cei trei salariaţi ai Poşta România broker de asigurare au fost previzionate la 160.100 de lei.

“Avem în prezent patru angajaţi şi numărul acestora va creşte la 10 până la finele acestui an”, a spus Viorel Motoroiu.

Poşta Româna a anunţat încă din iunie 2011 că va înfiinţa o bancă şi un broker de asigurări, scopul fiind utilizarea mai bună a reţelei de unităţi poştale şi suplimentarea veniturilor operatorului, pe fondul contractării pieţei de profil.

Anul trecut, potrivit datelor ASF, brokerii au intermediat 46,84% din primele subscrise, în creştere cu 3,2 puncte procentuale faţă de anul 2012.

Valoarea primelor intermediate de brokeri pe cele două categorii de asigurări a fost de 3,88 miliarde de lei, în urcare cu 7,77% faţă de anul 2012.

Pe piaţa brokerajului în asigurări sunt autorizate aproximativ 500 de societăţi.

La nivelul anului 2013, primii trei jucători pe piaţa brokerajului de asigurări după volumul primelor intermediate sunt Safety broker – 242,5 milioane de lei, Marsh broker – 234,6 milioane de lei şi Porsche broker – 151,8 milioane de lei.

În privinţa veniturilor, Safety broker a încasat 46,9 milioane de lei, fiind urmat de Destine broker – 33,7 milioane de lei şi Transilvania broker – 32,4 milioane de lei, potrivit datelor din raportul pe anul 2013 al Autortăţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Date financiare şi perspective

Compania Naţională Poşta Română va încheia acest an cu un profit de 65 milioane de lei, de la pierderi în ultimii ani, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, la conferinţa organizată miercuri cu prilejul lansării Poşta Română broker de Asigurare.

În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Anul trecut, pierderile au atins 29,43 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei.

În privinţa privatizării, ministrul Cotovelea a spus că se aşteaptă ca, în martie-aprilie 2015, ca operatorul poştal belgian bpost să depună o ofertă angajantă în privinţa achiziţionării pachetului majoritar de acţiuni al Poştei Române.

“Vom analiza foarte atent viitoarea ofertă angajantă a bpost pentru că Poşta Română va avea nevoie de circa 100 milioane de euro pentru investiţii în retehnologizare şi modernizare în următorii 5-6 ani pentru a deveni mai flexibilă şi pentru a aborda noi segmente de business. Dacă oferta va fi bună, vom semna contractul de privatizare. Dacă nu, vom discuta la nivelul Guvernului ce vom face peste 4-5 luni. Vrem o similitudine între Poşta Română şi cea belgiană”, a spus Cotovelea.

În luna septembrie, ministrul pentru Societatea Informaţională anunţa că Poşta Română are nevoie de investiţii de 100 milioane de euro pentru a putea furniza servicii similare unui operator din Europa, bani care vor fi aduşi de viitorul investitor strategic atras în urma procesului de privatizare. „Statul nu poate investi aceşti bani pentru că ar fi considerat ajutor de stat”, afirma Răzvan Cotovelea.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Ar fi interesant de vazut daca profitul de anul acesta a fost obtinut din reduceri de costuri sau din eficientizarea serviciilor. Sunt nevoit sa apelez la Posta Romana din ratiuni legale, serviciul AR fiindu-mi absolut necesar in relatiile cu autoritatile judiciare. Insa serviciile lor, in ultimul an, cel putin, sunt execrabile. Personal mai putin ca niciodata, cozi infernale, incompetenta salariatilor este extrem de mare. In mod sigur salariile sunt extrem de mici.
    Compania viseaza la multe, insa fara resursa umana necesara. Din rahat nu poti face bici si sa mai ai pretentia sa si pocneasca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Ar fi interesant de vazut daca profitul de anul acesta a fost obtinut din reduceri de costuri sau din eficientizarea serviciilor. Sunt nevoit sa apelez la Posta Romana din ratiuni legale, serviciul AR fiindu-mi absolut necesar in relatiile cu autoritatile judiciare. Insa serviciile lor, in ultimul an, cel putin, sunt execrabile. Personal mai putin ca niciodata, cozi infernale, incompetenta salariatilor este extrem de mare. In mod sigur salariile sunt extrem de mici.
    Compania viseaza la multe, insa fara resursa umana necesara. Din rahat nu poti face bici si sa mai ai pretentia sa si pocneasca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: