joi

22 februarie, 2024

19 ianuarie, 2022

Polonia a ridicat marți nivelul alertei de amenințare teroristă cibernetică la nivel național, drept răspuns la atacul informatic asupra Ucrainei de săptămâna trecută, adăugând că decizia este una preventivă, informează Reuters.

Săptămâna trecută, Ucraina a fost ținta unui atac cibernetic, hackerii avertizându-i pe ucraineni “să le fie frică și să se aștepte la ce este mai rău”, în contextul în care ce țara se pregătește pentru o posibilă nouă ofensivă militară din Rusia vecină.

Oficialii ucraineni au precizat că atacul a vizat aproximativ 70 de website-uri ale organismelor guvernamentale, inclusiv consiliul de securitate și apărare, cabinetul de miniștri și mai multe ministere.

Nivelul de alarmă în Polonia, care este vecinul vestic al Ucrainei, va fi în vigoare până la ora 23:59 duminică, a anunțat Ministerul Digitalizării polonez într-un comunicat pe website-ul său.

“Introducerea acestui nivel de alertă înseamnă că administrația publică va fi obligată să efectueze o monitorizare sporită a securității sistemelor TIC”, se mai arată în comunicat.Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: