joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iulie, 2019

Procurorii DIICOT Craiova au decis să extindă ancheta în cazul crimelor din Caracal, fiind cercetată in rem şi fapta de neglijenţă în serviciu în preluarea şi gestionarea apelurilor la 112, conform unor surse Mediafax.

Reamintim că PSD a dezincriminat neglijența în serviciu, dar ea rămâne infracțiune, deocamdată, întrucât CCR a declarat luni neconstituționale modificările aduse de coaliția majoritară codurilor penale.

MAI a sesizat procurorii în urma verificărilor Corpului de Control în cazul crimelor din Caracal, cu privire la modul în care poliţistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei a tratat situaţia prezentată de fată.


Poliţistul care a discutat cu Alexandra, atunci când aceasta a sunat la 112 pentru a cere ajutor, ar fi avut o atitudine refractară faţă de situaţia prezentată de fată şi nu a dat dovadă de implicare pentru a obţine mai multe date privind locul în care este sechestrată, arată raportul MAI.

Alexandra Măceșanu, disperată de ceea ce trăia în casa răpitorului său, i-a oferit polițistului din Caracal care a preluat apelurile sale la 112, mai multe detalii care ar fi trebuit să ducă la identificarea rapidă a locului, potrivit unor surse Digi24.

Înregistrarile, clasificate în momentul de față, au fost ascultate luni de către parlamentarii participanți la ședința de urgență a Comisiei de apărare, la care Ministerul de Interne a refuzat să se prezinte.

Polițistul nu a crezut că fata spune adevărul, deși adolscenta plângea terifiată, ceea ce dovește faptul că agentul era complet nepregătit pentru o astfel de activitate.


Fragment din dialogul celor doi:

Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat…

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal…

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat!

Dialogul a fost redat de directorul interimar al STS.

Deputații din Opoziție care au fost la ședință s-au declarat îngroziți de cele auzite, iar unul dintre ei a declarat sub anonimat, pentru Libertatea:

Este absolut îngrozitor, înainte de orice, felul în care i-au vorbit victimei! Nu au sfătuit-o cu nimic, sunt momente în care nu o cred și nu o iau în serios. Îi vorbesc superior, de sus, cu ”domnșoară”.

În loc să-i spună ce să facă, ce opțiuni are, ei o chestionau, ca să verifice dacă povestea e reală. Este evident că nu o credeau (…)

Dacă (înregistrările – n.r.) vor fi ascultate (de opinia publică – n.r.) vor stârni revolta publică.

Explicațiile polițistului Viorel Florescu, cel care pare să nu o fi crezut pe Alexandra Măceșanu 

Protest în fața sediului PSD din București, în timpul ședinței CEx de luni

Viorel Florescu, agentul care a preluat apelul Alexandrei și nu a înțeles situația limită în care se afla fata, el fiind obligat să trateze fiecare caz cu atenție maximă și plecând de la premiza că este adevărat, neagă toate acuzațiile, într-o declarație oferită Mediafax:

N-am avut nicio clipă o atitudine refractară, cum îi zice acolo (raportul MAI, n.r.), pentru că mi-am dat seama din primele cuvinte ale ei şi plângea, suspina, deci nu aveam cum să nu reacţionez la treaba asta.

Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniştită că ajunge un echipaj de poliţie acolo, la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo sau cum se află zona respectivă. Noi, de la dispecerat, nu cunoaştem zona Caracalului.

Nu cunoaştem cum ar zis ea: „Am trecut pe lângă un dig şi sunt în Bold, cam aşa ceva”. Nu ştiam ce e acela Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: „Bold e în judeţul Olt acolo, ce e?”. Şi atunci ea a zis: „Staţi puţin că am găsit eu o carte de vizită” şi mi-a citit de pe ea, numele, ce scria acolo.

Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal, justifică haosul și neprofesionalismul înregimentaților care au intervenit acuzând că fata le-a oferit detalii greșite:

Nimeni nu a venit să îmi spună mie asta. Oamenii erau toţi în teren şi numai prin telefon am vorbit cu ei, eu nu m-am dus la nimeni şi nu a venit nimeni la mine să îmi spună asta. I-am coordonat prin telefon. Nu, am vorbit cu agentul meu de la Investigaţii criminale, care i-a luat telefonul de la ureche (lui Viorel Florescu – n.r.) şi a vorbit la telefon cu fata. Nu a spus niciodată de Bold, că nu eram nebuni să căutăm într-un cartier la 2 kilometri distanţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prima dată când a sunat fata, am sunat pe numărul ăla şi nu ne-a mai răspuns. Peste cam o jumătate de oră a sunat ea din nou. Nu ştiu dacă au sunat subordonaţii mei sau… atunci a apucat să le spună că vede un brad, vede un nuc, că sunt nişte câini. Dar ne-a dus în eroare cu o poartă roşie, care nu era la drum. Brazii erau mici, nici nu se vedeau.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: