vineri

26 aprilie, 2024

25 ianuarie, 2022

Marcel Boloș a declarat pentru actualdecluj.ro că liderii PNL i-au propus postul de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, și a acceptat.

„Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Marcel Boloș.

Pentru că vine din zona neafiliaților politici, decizia numii sale va aparține Guvernului și premierului Nicolae Ciucă, a mai spus Marcel Boloș, care a explicat că, în acest moment, acceptul său înseamnă doar un răspuns la o propunere de principiu venită din partea PNL.


Actualul șef al Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest (ADRNV), a fost minsistru al Fondurilor Europene în Cabinetul Ludovic Orban.

Marcel Boloș afirmă că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui Minister, pentru că deține o vastă experiență în domeniu. „Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a completat acesta.

După demisia lui Florin Roman de la șefia acestui minister, diferitele grupuri din interiorul PNL au făcut lobby pentru diferite persoane ce ar putut ocupa poziția.

Pe listă s-ar mai afla fostul șef al Autorității pentru Digitalizarea României Sabin Sărmaș, Monica Anisie, Raluca Turcan și Robert Sighiartău.


Propunerea urmează să fie formalizată într-o ședință viitoare a Biroului Politic Național al PNL. Interimatul pe un post de ministru nu poate depăși 45 de zile.

Postul este vacant de 35 de zile, după demisia lui Florin Roman, acuzat de plagiat

Florin Roman a demisionat din guvern pe 15 decembrie, la cererea premierului Nicolae Ciucă, care l-a amenințat că îl va remania dacă nu-și dă singur demisia, din cauza acuzațiilor de plagiat.

El a fost ministru al Digitalizării 20 de zile și a fost impus de PNL la minister fără a avea vreo competență în domeniu.

În momentul desemnării pentru această poziție, Florin Roman a declarat că lipsa sa de pregătire este ”un avantaj”.

Cele 3 probleme din CV-ul lui Florin Roman

După acuzațiile de plagiat din lucrarea sa de master, Florin Roman a fost implicat într-un nou scandal. El și-a trecut în CV că este licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, ale cărei cursuri a scris că le-a urmat între 19992-1996.

Rectorul UBB, Daniel David, spune că Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, iar pentru că acesta nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB.
În privința studiilor sale, Florin Roman a scris în CV următoarele:

  • Universitatea „Titu Maiorescu” București – Facultatea de Psihologie, master „Tehnici de comunicare și influență socială”
  • Universitatea „Athenaeum” București, licențiat în Științe Economice, Specializarea „Contabilitatea și Informatica de Gestiune” (2008-2011)
  • Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, licențiat Științe economice – Specializarea „Contabilitate și Gestiune Financiară” (1992-1996).
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: