15 decembrie, 2021

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a anunțat miercuri pe Facebook că a demisionat din Guvern. Premierul a anunțat ulterior că interimatul funcției va fi asigurat de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman.


Premierul Ciucă i-a cerut lui Florin Roman să-și dea demisia și l-a anunțat că îl va remania dacă nu demisionează singur.

Florin Roman a fost ministru al Digitalizării 20 de zile. A fost impus de PNL la minister fără ca acesta să aibă vreo competență în domeniu.

În momentul desemnării pentru această poziție, Florin Roman a declarat că lipsa sa de pregătire este ”un avantaj”.

Cele 3 probleme din CV-ul lui Florin Roman

După acuzațiile de plagiat din lucrarea sa de master, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, a fost implicat într-un nou scandal. El și-a trecut în CV că este licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, ale cărei cursuri a scris că le-a urmat între 19992-1996.


Rectorul UBB, Daniel David, spune că Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, iar pentru că acesta nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB.
În privința studiilor sale, Florin Roman a scris în CV următoarele:

  • Universitatea „Titu Maiorescu” București – Facultatea de Psihologie, master „Tehnici de comunicare și influență socială”
  • Universitatea „Athenaeum” București, licențiat în Științe Economice, Specializarea „Contabilitatea și Informatica de Gestiune” (2008-2011)
  • Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, licențiat Științe economice – Specializarea „Contabilitate și Gestiune Financiară” (1992-1996).

Situația a fost semnalată miercuri de Libertatea, care a scris că politicianul PNL a studiat în acei ani la Colegiul Universitar Economic și de Muzeologie, neacreditat, aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.

Acesta este al treilea neadevăr descoperit în CV-ul vicepreședintelui PNL, în decurs de 10 zile. Inițial, Florin Roman a spus că nu-și găsește cartea publicată la Editura Academiei, apoi a recunoscut că n-a scris-o. După aceea a declarat că, de fapt, cartea e un articol, dar nici pe acesta nu l-a găsit. Libertatea a arătat că 10 pagini din 10 verificate din masteratul ministrului cercetării sunt plagiate la literă din lucrarea unui profesor din Timișoara.

În textul publicat pe Facebook, Florin Roman îl amenință cu un proces pe Dacian Cioloș, care, alături de alți lideri USR, a cerut insistent eliminarea din guvern a liberalului. ”Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict”, scrie Florin Roman.

PNL urmează să facă o nouă nominalizare de ministru al Digitalizării.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: