joi

25 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2021

Agenţia de turism Mouzenidis Travel Greece și-a suspendat temporar activitatea și a păgubit 1.303 români, care îşi rezervaseră vacanţe în Grecia, cu suma totală de aproximativ 450.000 euro, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

MEAT a contactat autorităţile din Grecia pentru a verifica dacă Mouzenidis Travel Greece ar putea intra în insolvență, după ce perioada de suspendare a activităţii (18 iunie – 31 iulie 2021) va fi  trecut.


„Prin intermediul unei corespondenţe oficiale, la nivel înalt, au fost cerute lămuriri suplimentare în legătură cu măsurile de protecţie pentru turiştii români ale căror vacanţe au fost afectate, cu sublinierea pârghiilor legale prin care guvernul elen poate interveni în deblocarea crizei, şi transmiterea unei poziţii ferme, în ceea ce priveşte declararea insolvenţei operatorului economic”, spune MEAT.

Baza juridică a eventualelor despăgubiri

În cazul în care varianta declarării insolvenţei agenţiei de turism este reală, românii păgubiţi ar putea beneficia de protecţie, conform  art. 17, alin. (1) din Directiva (UE) 2015/2302 a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate.

„Statele membre se asigură că organizatorii stabiliţi pe teritoriul lor oferă garanţii privind rambursarea tuturor plăţilor efectuate de către sau pe seama călătorilor, în măsura în care serviciile relevante nu sunt furnizate ca urmare a insolvenţei organizatorului”, spune reglementarea europeană.

Ministerul Economiei le-a mulţumit agenţiilor de turism intermediare din ţară, partenere Mouzenidis Travel Greece pentru că au plătit contravaloarea serviciilor către aceleaşi destinaţii ori altele, în conformitate cu opţiunea turiştilor, sau chiar de a returna banii.

(Citiți și: „Grecia a început eliberarea certificatelor digitale de vaccinare”)


MEAT promite că va sprijini demersurile întreprinse pentru recuperarea sumelor achitate către agenţia de turism elenă, mai spune comunicatul Ministerului.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Banii populației s-au reîntors în bănci, frânând consumul și, implicit, creșterea economică – fenomen accentual în T1 din 2023. După boomul lichidărilor de depozite și chiar a portofoliilor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: