marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2021

Agenţia de turism Mouzenidis Travel Greece și-a suspendat temporar activitatea și a păgubit 1.303 români, care îşi rezervaseră vacanţe în Grecia, cu suma totală de aproximativ 450.000 euro, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

MEAT a contactat autorităţile din Grecia pentru a verifica dacă Mouzenidis Travel Greece ar putea intra în insolvență, după ce perioada de suspendare a activităţii (18 iunie – 31 iulie 2021) va fi  trecut.


„Prin intermediul unei corespondenţe oficiale, la nivel înalt, au fost cerute lămuriri suplimentare în legătură cu măsurile de protecţie pentru turiştii români ale căror vacanţe au fost afectate, cu sublinierea pârghiilor legale prin care guvernul elen poate interveni în deblocarea crizei, şi transmiterea unei poziţii ferme, în ceea ce priveşte declararea insolvenţei operatorului economic”, spune MEAT.

Baza juridică a eventualelor despăgubiri

În cazul în care varianta declarării insolvenţei agenţiei de turism este reală, românii păgubiţi ar putea beneficia de protecţie, conform  art. 17, alin. (1) din Directiva (UE) 2015/2302 a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate.

„Statele membre se asigură că organizatorii stabiliţi pe teritoriul lor oferă garanţii privind rambursarea tuturor plăţilor efectuate de către sau pe seama călătorilor, în măsura în care serviciile relevante nu sunt furnizate ca urmare a insolvenţei organizatorului”, spune reglementarea europeană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul Economiei le-a mulţumit agenţiilor de turism intermediare din ţară, partenere Mouzenidis Travel Greece pentru că au plătit contravaloarea serviciilor către aceleaşi destinaţii ori altele, în conformitate cu opţiunea turiştilor, sau chiar de a returna banii.

(Citiți și: „Grecia a început eliberarea certificatelor digitale de vaccinare”)


MEAT promite că va sprijini demersurile întreprinse pentru recuperarea sumelor achitate către agenţia de turism elenă, mai spune comunicatul Ministerului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: