Grecia a început eliberarea certificatelor digitale de vaccinare - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Grecia a început eliberarea certificatelor digitale de vaccinare

19 februarie, 2021

Grecia a început vineri eliberarea certificatelor digitale de vaccinare pentru cetăţenii cărora li s-au administrat ambele doze de vaccin împotriva Covid-19, a anunţat ministrul pentru guvernanţă digitală, Kyriakos Pierrakakis, într-un interviu pentru postul de radio SKAI, citat de Greek Travel Pages.

„Întregul proces, de la programarea pentru prima doză până la emiterea certificatului, este gestionat digital… Certificatul digital este sigur, nu poate fi falsificat şi poartă o semnătură digitală,” a precizat ministrul.

Persoanele vaccinate cu ambele doze pot descărca certificatul de vaccinare de site-ul guvernului elen, iar pentru identificare au nevoie de de numărul de securitate socială și parola pentru Taxisnet.


Certificatul conține un cod de verificare unic, poate fi printat sau descărcat ca document electronic via e-mail.

Documentul conține doar date de bază din registrul de vaccinare și a fost conceput de Infrastructura Națională pentru Cercetare și Tehnologie.

Israelul redeschide o serie de activități pentru persoanele cu ertificat de imunizare

Israelul va deschide duminică accesul la spectacole și sinagogi pentru persoanele vaccinate,  a aunțat ministrul israelian al Sănătăţii, Yuli Edelstein.

„Cabinetul coronavirus” al lui Netanyahu a aprobat luni seară un plan pentru a ridica treptat restricţiile după un al treilea lockdown la nivel naţional.


„Astăzi prezentăm un mesaj uriaş pentru cei inoculaţi”, a spus ministrul joi, într-o conferinţă de presă. „Aşa va fi prima etapă a întoarcerii voastre la viaţa – aproape – normală”, a adăugat el.

„Inoculaţi şi recuperaţi, (israelienii) pot, încă de duminică, să meargă la săli de sport, teatre, la hoteluri, spectacole şi de asemenea la sinagogi, cei care se vor înregistra că folosesc paşaportul verde”, a explicat el.

„Vreau să spun că oricine crede că acesta este un joc pentru copii şi tipăreşte un certificat de vaccinare la domiciliu va fi în cele din urmă prins şi distracţia se va termina în închisoare”, a declarat Yuli Edelstein, citat de presa locală, preluată de Agerpres.

Israelul a înregistrat 5.486 de decese legate de Covid-19 și este țara cu cea mai mare acoperire vaccinală – aproape 50% din populație a primit cel puțin o doză.

Acord Grecia – Israel pentru călătorii fără restricții ale cetățenilor lor vaccinați

Israelul şi Grecia au încheiat, pe 8 februarie, un acord ce le va permite cetăţenilor vaccinați să călătorească fără restricţii în cele două ţări.

„Trebuie să facilităm călătoriile celor care prezintă o dovadă de vaccinare şi vrem să facem acest lucru cu Israelul, care este cu mult înainte în materie de vaccinare”, a anunțat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, într-o declaraţie comună cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu.

Acordul le va permite turiştilor israelieni „să se deplaseze în Grecia fără nicio limitare şi fără carantină”, a precizat premierul Netanyahu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aceste călătorii vor putea începe după ridicarea restricţiilor impuse în Israel privind zborurile internaţionale, adică după pe 20 februarie.

Premierul israelian a anunțatintroducerea „paşaportului verde”, „imediat ce vor fi ridicate restricţiile cu privire la călătorii”.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr