vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2021

Ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a explicat miercuri că țara sa nu va închide accesul turiștilor nevaccinați anti-Covid, așa cum a sugerat presa internațională, dar va condiționa intrarea pe teritoriul său de deținerea certificatului de imunizare sau de testul RT-PCR (molecular, nu cel rapid).

Măsura nu este valabilă pentru persoanele care doar vor tranzita Grecia.

Pe de altă parte, cei care vor prezenta la vamă un test negativ riscă să intre în carantină, în funcție de restricțiile ce vor exista la momentul respectiv. În prezent, mai multe state impun carantina, chiar dacă testul este negativ.


Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea în țară poate prezenta testul negativ, a declarat Harry Theoharis, pentru postul de radio grecesc Thema 104.6FM, preluat de Greek Travel Pages.

Niciun hotel din Grecia nu poate refuza un turist pe motiv că nu a fost vaccinat anti-Covid, a mai explicat oficialul.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, este inițiatorul propunerii ca UE să creioneze un certificat de vaccinare, recunoscut în toate statele membre, pentru a facilita călătoriile în Uniune și a reporni turismul.

Austria se alătură statelor care au anunțat certificate digitale pentru vaccinații anti-Covid

Pașapoartele de vaccinare  ar putea juca un rol important în viitoarele reglementări privind circulația internațională și oprirea propagării virusului SARS-CoV-2 și a noilor sale tulpini.


Danemarca a anunțat că va introduce un card de vaccinare, care va facilita deplasările transfrontaliere ale oamenilor de afaceri. Dovada imunizării va putea fi vizualizată pe website-ul sistemului național de sănătate sau pe smartphone-uri.

În Suedia, trei agenții naționale au început dezvoltarea unui certificat digital de vaccinare și a infrastructurii necesare, cu protecție înaltă pentru datele personale. Documentul digital va fi accesibil până la sosirea verii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ultima țară ce și-a anunțat oficial o asemenea intenție este Austria, care dezvoltă o aplicație pentru certificarea imunizării anti-Covid.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: