sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 decembrie, 2021

Armin Laschet a fost înlocuit vineri de la conducerea Uniunii Creştin Democrate din Germania de Friedrich Merz, un rival vechi al fostului cancelar german Angela Merkel, scrie Politico.

Armin Laschet şi-a anunțat deemisia după înfrângerea partidului în alegerile generale din septembrie, care a pus capăt celor 16 ani de guvern condus de CDU sub Merkel.

Merz, în vârstă de 66 de ani, este membru al Bundestagului german şi fost europarlamentar. El a câştigat scrutinul intern pentru şefia partidului din primul tur, o premieră în istoria CDU, cu 62% din voturi. Cei doi contracandidaţi ai săi au fost expertul în politică externă Norbert Röttgen și fostul consilier al cancelarului Angela Merkel, Helger Braun.


Victoria a reprezintă o revenire remarcabilă pentru Merz, care s-a retras din prima linie a politicii în urmă cu mai bine de un deceniu, după ce a pierdut o luptă pentru putere în fața lui Merkel și a eșuat în două tentative anterioare de a câștiga conducerea CDU.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Merz s-a prezentat în general ca fiind conservator în problemele sociale și ferm pro-business în politica economică. El și susținătorii săi au acuzat-o pe Merkel că a mutat partidul prea mult la stânga.

CDU a obţinut în septembrie cel mai slab rezultat electoral de după al doilea război mondial, întrunind doar 24,1% din voturi împreună cu Uniunea Creştin-Socială (CSU), formaţiunea-soră din Bavaria, şi se află în opoziţie pentru prima oară după 16 ani.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: