luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2021

UPDATE:
Potrivit unor sondaje paralele, anunțate de postul tv ZDF, SPD ar avea circa 2 procente în fața CDU-CSU – 26% la 24%.

*

Informația inițială: 


Social-democraţii şi partidul cancelarului Angela Merkel, CDU, au obţinut procente similare în cadrul alegerilor parlamentare de duminică, potrivit primelor exit-poll-uri publicate la închiderea urnelor, transmite The Guardian.

Primele sondaje sugerează că partidul de centru stânga CDU şi coaliţia de centru-dreapta CDU/CSU sunt cot la cot în cursa pentru cel mai mare partid din Bundestag, ambele formaţiuni adjudecându-şi circa 25% din voturile germanilor.

Dintre potenţialii parteneri de coaliţie, Verzii sunt cotaţi de exit-poll-uri cu 15%, iar partidul liberal pro-business FDP cu 11%.

Die Linke (stânga radicală) a obţinut 5% din voturi.

(Citiţi şi: „Germania decide cum va intra în era post-Merkel: scenarii și coaliții posibile„)


Partidul Social Democrat (SPD) s-a bucurat de o ascensiune neaşteptată, dar constantă înaintea alegerilor. Candidatul SPD pentru funcţia de cancelar, Olaf Scholz, 63 de ani, care a lucrat îndeaproape cu Merkel în calitate de ministru de finanţe în ultimii patru ani, este favorit pentru a-i prelua fotoliul de cancelar, dar victoria nu este garantată.

Principalul său rival, Armin Laschet (foto) – succesorul lui Merkel, în vârstă de 60 de ani, din partea Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a pierdut teren în timpul unei campanii electorale lipsite de strălucire, dar a redus diferenţa în sondaje la câteva puncte procentuale în ultimele zile.

Pentru prima dată în istoria lor, Verzii au prezentat anul acesta un candidat la cancelarie, dar popularitatea Annalenei Baerbock a scăzut vertiginos şi se aşteaptă ca Verzii să se claseze pe locul al treilea.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: