marți

24 mai, 2022

Ordonanţa de înfiinţare a Fondului Suveran ar urma să fie adoptată în prima şedinţă de Guvern

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 noiembrie, 2018

Ordonanţa de înfiinţare a Fondului Suvern va fi adoptată în prima şedinţă de Guvern, a anunţat vineri seara preşedintele PSD Liviu Dragnea, după discuţii de câteva ore cu liderii ALDE, transmite Mediafax.

„Ordonanţa are o formă finală, sunt câteva modificări, credem că e un cadru care elimină orice risc pentru societăţile comerciale şi condiţiile pentru ca un fond suveran să contribuie la dezvoltarea acestei ţări”, a anunţat Dragnea.

Ordonanţa va avea o formă generică, urmând ca detalii despre companiile care vor face parte din Fond să fie stabilite prin hotărâri ulterioare, a precizat liderul PSD.


„Având forma finală, săptămâna viitoare, în prima şedinţă de Guvern, va fi adoptată ordonanţa, apoi, după ce e publicată, vor fi discuţii despre hotărârea care să stea la bază (…) Ordonanţa nu vorbeşte despre câte companii intră, reglementează cadrul general, după ce CCR a spus că nu se poate face cu o adresă punctuală”, a spus Dragnea.

Ordonanţa privind Fondul Suveran ar urma să fie adoptată în prima şedinţă de Guvern, care va avea loc joi sau vineri.

La sfârşitul lunii septembrie, Guvernul a anunţat că intenţionează să înfiinţeze Fondul Suveran prin Ordonanţă de Urgenţă, după ce proiectul de lege iniţiat în Parlament a fost declarat neconstituţional.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prin înfiinţarea acestuia se are în vedere crearea unui vehicul de investiţii financiare în acţiuni sau participaţii în proiecte sau companii profitabile.


Acesta ar trebui să aibă un rol multiplicator în economie pentru o dezvoltare sustenabilă şi, pe de altă parte, să catalizeze şi să mobilizeze resurse financiare disponibile către sectorul real şi proiecte profitabile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: