joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 august, 2011

Premierul italian Silvio Berlsuconi a fost acuzat, luni, de către opoziţie că a cedat suveranitatea ţării către Banca Centrală Europeană, după ce Guvernul s-a angajat să accelereze reformele în schimbul ajutorului acordat pentru a contracara efectele crizei datoriilor, potrivit Reuters.

Preşedintele partidului Italia Valorilor, Antonio Di Pietro, a susţinut că Berlusconi ” a fost urecheat de instituţiile economice europene şi internaţionale”, în conferinţa de presă unde au fost anunţate noile măsuri de austeritate.

”Berlusconi trebuie să facă, pentru prima oară, un serviciu ţării şi să plece”, a afirmat Di Pietro.


La rândul său, secretarul general al celei mai mari federaţii sindicale italiene, CGIL, Susanna Camusso, i-a cerut luni lui Berlsuconi să anunţe ce condiţii au fost impuse de BCE în schimbul intervenţiei pentru cumpărarea de obligaţiuni italiene

Guvernul de la Roma a demarat un program de austeritate de 48 miliarde de euro, aprobat luna trecută de Legislativ.

BCE a anunţat, duminică seară, că va interveni activ pe piaţa obligaţiunilor împotriva ascensiunii crizei datoriilor în zona euro, achiziţionând obligaţiuni emise de Italia şi Spania.

Banca UE încearcă astfel să calmeze temerile pieţelor şi presiunile asupra Italiei şi Spaniei, considerate a fi a treia şi, respectiv, a patra economie a eurozonei.


După anunţul BCE, randamentele pentru obligaţiunile spaniole şi italiene cu maturitatea pe 10 ani au scăzut semnificativ luni pe pieţe, revenind sub pragul de 6%, în condiţiile în care în ultimele săptămâni dobânzile cerute de investitorii pentru a achiziţiona bonduri emise de cele două ţări au atins niveluri record.

În urma presiunilor BCE, premierul italian Silvio Berlsuconi, a anunţat, vineri, accelerarea măsurilor prevăzute în proiectul de buget pentru următorii trei ani, pentru a ajunge ” la un echilibru bugetar” în anul 2013, cu un an mai devreme decât programase Roma iniţial

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: