joi

25 aprilie, 2024

26 martie, 2020

Vodafone, Telekom, Orange şi alţi cinci operatori de telefonie mobilă din Europa au acceptat să furnizeze autorităților europene date despre locul unde se află utilizatorii, în contextul pandemiei Covid-19, anunță Asociaţia industriei de comunicaţii mobile GSMA (GSM Association), potrivit agenției Reuters, preluată de New York Times.
Reprezentanți ai marilor companii telekom s-au întâlnit luni cu șeful industriei europene, Thierry Breton.

Casa Albă este, la rândul său, în discuții cu giganți online precum Facebook sau Google cu privire la folosirea datelor de localizare pentru combaterea răspândirii virusului.

Îngrijorările cu privire la utilizarea tehnologiei de către guverne pentru monitorizarea celor aflați în carantină și urmărirea infecțiilor s-au intensificat în ultimele săptămâni. Unele voci acuză posibile încălcări de confidențialitate, în vreme ce alții militează pentru creșterea spectrului supravegherii de stat.


Comisia Europeană spune că va folosi date anonimizate pentru a proteja confidențialitatea. Datele privind localizarea telefonului mobil vor fi agregate pentru a coordona măsurile de urmărire a răspândirii virusului, a spus un oficial al UE.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Ce va ține minte fiecare din criza Covid-19 ?”)

Totodată, un oficial european a precizat că datele vor fi șterse după soluționarea crizei şi a adăugat că planul UE nu vizează centralizarea acestora.

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (AEPD) a declarat că proiectul nu încalcă regulile de confidențialitate atât timp cât există garanții.

„Comisia ar trebui să definească în mod clar setul de date pe care dorește să îl obțină și să asigure transparența față de public, pentru a evita eventualele neînțelegeri”, a spus agentul de supraveghere al datelor UE, într-o scrisoare către executivul UE


”De asemenea, ar fi de preferat ca accesul la date să fie limitat exclusiv experților autorizați în epidemiologie spațială, protecția datelor și știința datelor”, a declarat Wojciech Wiewiorowski, șeful AEPD.

Cu toate acestea, el a avertizat și despre posibilitatea ca astfel de măsuri să devină permanente.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Momentul 02.2020: cum va schimba Covid lumea”)

”AEPD subliniază că, adesea, astfel de măsuri nu oferă posibilitatea de a face un pas înapoi atunci când situația de urgență dispare. Aș dori să subliniez că o astfel de soluție ar trebui să fie una extraordinară ”, a spus Wiewiorowski.

Multe state ale lumii, de la Singapore la Taiwan și Israel, utilizează diferite metode, cum ar fi aplicațiile de smartphone-uri de urmărire a contactelor, urmărirea telefonului prin satelit și a braţărilor electronice de localizare pentru a combate răspândirea virusului.

(Citiți și: ””Istoria nu iartă proștii”. Am intrat în deceniul decisiv. CRONICILE Curs de guvernare Nr. 95”)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: