joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 octombrie, 2021

Reprezentanți OMS vor discuta luni cu conducerea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), despre criza sanitară din România, evoluția epidemiologică și rata redusă de vaccinare, a anunțat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Conform președintelui Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, o delegație a OMS se va afla în România luni:

„Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută. Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a scris pe Facebook Daniel Coriu.


INSP a cerut săptămâna trecută carantinarea zonală Capitalei și a județului Ilfov, însă Comitetul tehnico-științific (a cărui componență este secretă) din subordinea CNSU a respins vineri propunerea.

Incidența din București era duminică de 16,27 cazuri de Covid-19 la 1.000 de locuitori, cea mai mare înregistrată în Capitală de la izbucnirea pandemiei de SARS-CoV-2.

România avea, vineri, cea mai mare rată din lume a deceselor Covid înregistrate în decurs de o săptămână raportat la un milion de locuitori. Incidențe mari se mai înregistrează în câteva țări din estul Europei – Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Lituania, Rusia – toate fiind state cu rate mici de vaccinare. În vestul și centrul Europei, ratele de vaccinare sunt în jurul a 80% din populația peste 12 ani și mai multe țări au impus vaccinării în sistemul medical și în școli.

Departamentul de Stat al SUA a emis pe 12 octombrie o avertizare de urgență prin care le recomandă cetățenilor americani să evite călătoriile în România din cauza riscului major de infectare cu coronavirus.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Avertizarea este de grad 4 (cel mai înalt, pe scara legată de pandemia de Covid-19), și se bazează pe avizul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, abreviat CDC).

România se află pe același palier alături de Belarus, Moldova, Bosnia și Cambodgia, în recomandările SUA.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: