duminică

21 aprilie, 2024

20 octombrie, 2021

Cel puțin 30% dintre români ar urma să se autorecenzeze online, se așteaptă oficialii Institutului Național de Statistică (INS), care susțin că Recensământului Populației și Locuințelor care va avea loc în prima parte a anului viitor este primul în care conectarea, validare, prelucrare și prezentare a datelor se va face în format electronic.

„Dintre țările care au realizat această acțiune sunt câteva la care culegerea în online este foarte mare: Portugalia – undeva la 87%, Slovenia – 86% – 87%, Franța, chiar dacă desfășoară într-o altă manieră recensământul populației și locuințelor, în 2017 a realizat în online peste 50%. Până acum, nivelul cel mai mic de înregistrare în online îl are Bulgaria, cu numai 32%. Eu sunt sigur că noi ne vom situa cel puțin la nivelul 30 – 35%”, a declarat Tudorel Andrei, președinte INS, în cadrul unui eveniment de specialitate organizat de hotnews.ro.

Recensământul din 2022

Salariații care se vor autorecenza prin intermediul internetului, la recensământul din 2022, au dreptul la o zi liberă, plătită de angajator, conform unei OUG promovate la jumătatea acestui an. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Conform șefului INS, unul dintre indicatorii importanți luați în calcul pentru promovarea rezultatelor acestei cercetări statistice la nivel internațional este și ponderea persoanelor care vor asigura introducerea datelor în format online.

”Noi ne-am stabilit de la început că unul din indicatorii importanți pentru promovarea rezultatelor acestei cercetări statistice la nivel internațional este și ponderea persoanelor care vor asigura introducerea datelor în format online. Eu mi-aș dori foarte mult ca această pondere să fie cât mai mare și în aceste condiții să putem să fim acolo în prima linie alături de alte institute de statistică, la nivelul altor țări”, a spus președintele INS.

INS a organizat, miercuri, webinarul ”Istoria recensămintelor populației și locuințelor din România – de la începuturi până în zilele noastre”, în contextul Zilei Europene a Statisticii.


Ziua Europeană a Statisticii este sărbătorită în acest an, pe 20 octombrie, sub deviza ”Statistica, un vaccin pentru protecția democrației și combaterea virusului dezinformării”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Sper ca sistemul să funcționeze corect! Spun asta pentru ca de exemplu în cazul băncilor s-a încercat auto-confirmarea datelor on-line și…nu se poate încărca C.I.-ul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Sper ca sistemul să funcționeze corect! Spun asta pentru ca de exemplu în cazul băncilor s-a încercat auto-confirmarea datelor on-line și…nu se poate încărca C.I.-ul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: