sâmbătă

25 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2022

Oraşul portuar Odesa, situat în sudul Ucrainei, a fost atacat din nou cu drone iraniene folosite de către armata rusă, acuză duminică autorităţile militare ucrainene, fără să anunţe victime, relatează News.ro, care citează AFP.

Este al doilea atac rus în două zile, cu drone iraniene, care vizeazî acest port strategic la Marea Neagră. Un atac precedent, vineri, s-a soldat cu doi morţi, potrivit Ucrainei. Utilizarea de ruși a armamentului iranian a provocat tensiuni între Kiev şi Teheran.

”Odesa a fost atacată din nou cu drone kamikaze inamice”, care au atins de trei ori o clădire administrativă din centrul oraşului, acuză Comandamentul Operaţional de Sud al armatei ucrainene.


O dronă a fost doborâtă şi nicio victimă nu a fost înregistrată, anunţă Comandamentul.

”Este vorba despre drone iraniene”, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a Comandamentului, Natalia Gumeniuk.

Vineri, o dronă iraniană de tip Shahed-136 a fost doborâtă deasupra Mării Negre, potrivit armatei ucrainene, care a anunţat că a doborât și altă dronă iraniană, de tip Mohajer-6, în altă zonă.

Ucraina a anunţat vineri că va ”reduce în mod semnificativ” prezenţa diplomatică a Iranului pe teritoriul ucrainean, ca represalii faţă de livrarea de către Teheran de drone către Moscova, anularea acreditării ambasadorului Iranului şi o ”reducere considerabilă” a personalului diplomatic al Ambasadei Iranului.


Teheranul şi-a exprimat regretul faţă de această decizie ”bazată pe informaţii nefondate, răspândite de propaganda din presa străină” împotriva Iranului.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: