miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2022

Autoritățile ucrainene citate de Ukrinform anunță că au finalizat exhumările în pădurea de lângă orașul Izium, eliberat de curând de sub ocupație rusă, unde au descoperit în total 436 de cadavre.

Oleg Sinegubov, șeful administrației Harkov a declarat că cele mai multe dintre ele au semne de moarte violentă, iar 30 au urme de tortură. Potrivit oficialilor ucraineni, există cadavre cu frânghii la gât, cu mâinile legate, cu membrele rupte, cu răni împușcate.

„Câţiva bărbaţi au amputate organele genitale. Toate acestea sunt dovezi ale torturilor teribile la care ocupanţii i-au supus pe locuitorii din Izium. Majoritatea cadavrelor sunt civili, 21 sunt militari”, a spus Oleg Sinegubov.


La locul înmormântării în masă au lucrat aproximativ 200 de persoane – experți criminaliști, ofițeri de poliție, procurori și angajați ai Serviciului de Stat de Urgență.

„Din păcate, au mai fost găsite cel puțin 3 astfel de locuri în zona Izium și există și în alte orașe eliberate din regiunea Harkov. În prezent sunt în curs de inspecție și deminare”, a spus șeful administrației locale.

Trupele ucrainene au eliberat Izium pe 10 septembrie, după 5 luni de ocupație rusă.

Descoperirea gropii comune și a semnelor de tortură de la Izium i-a șocat pe ucraineni și comunitatea internațională.


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că descoperirea macabră de la Izium este o dovadă a crimelor de război comise de ocupanții ruși în Ucraina.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: