duminică

28 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2023

Peste 50 de persoane au fost reținute duminică la Chișinău, în cadrul unui protest anti-guvernamental organizat de partidul lui Ilan Șor, oligarh prorus dat în căutare internațională. Poliția a primit patru alerte cu bombă, inclusiv pe aeroport.

Potrivit organizatorilor, participanții la miting au venit pentru a cere achitarea facturilor la energie pentru lunile de iarnă, dar și neadmiterea unui conflict militar pe teritoriul R. Moldova.

La mitingul de protest au avut loc mai multe altercații între manifestanți și forțele de ordine. Autoritățile au anunțat că au arestat 54 de participanți la protest „cu comportament dubios” și au calificat acțiunile „ca parte continuă a măsurilor de destabilizare a țării”.


Anterior, șeful Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova anunțase dejucarea unui plan de destabilizare a țării pus la cale de Federația Rusă.

„Persoanele care s-au întrunit astăzi la protestul din centrul Capitalei dau dovadă de comportament agresiv față de oamenii legii, anunță poliția într-un comunicat de presă.

În aceeași zi s-au înregistrat la Chișinău cel puțin patru alerte cu bombă. O astfel de alertă a fost înregistrată în jurul orei 12:50, la Aeroportul Internațional Chișinău.

Alertele false cu bombă au devenit parte integrantă a vieţii cotidiene din Republica Moldova, consumând resurse oficiale, potrivit Ministerului de Interne, care a indicat că autorităţile au primit peste 400 de alerte false prin telefon sau prin e-mail vara trecută, ceea ce a necesitat intervenţii a circa 9.000 de poliţişti.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: