vineri

29 martie, 2024

20 septembrie, 2022

Neatenţia şoferilor şi lipsa de prevenţie, precum şi traversarea prin loc nepermis sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor”, arată rezultatele celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR-IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

La nivelul european, România are cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere, respectiv 93 de decese la un milion de locuitori în 2021.

“Este esenţial pentru părinţi, dar şi pentru copii să cunoască conceptul de siguranţă rutieră şi să conştientizeze importanţa luării acelor măsuri de siguranţă care ne protejează în spaţiul rutier, indiferent că suntem pietoni, şoferi sau pasageri într-un autovehicul”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR, citat de Agerpres.

Top 5 motive de îngrijorare


Conform Barometrului, printre cele mai mari îngrijorări ale românilor  în ceea ce priveşte siguranţa rutieră a copiilor se află:

  • neatenţia şoferilor şi lipsa de prevenţie (41%),
  • traversarea prin loc nepermis (24%),
  • neatenţia copilului sau lipsa de asigurare la traversare (13%),
  • lipsa semafoarelor (13%),
  • nerespectarea semnelor de circulaţie de către şoferi (9%).

Potrivit datelor făcute publice de Poliţia Română, în 2021, peste 2.000 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere pe şoselele din România, deoarece nu au fost protejaţi cu sisteme de siguranţă auto.

Dintre cei 142 de copii care au decedat anul trecut în accidente rutiere, 105 nu erau asiguraţi cu mijloace de siguranţă rutieră în maşină (scaun auto sau centură de siguranţă).

Potrivit UNSAR, în ţara noastră, în fiecare an, din fiecare 100 de maşini înmatriculate, cel puţin 6 produc accidente în trafic soldate cu pagube materiale sau vătămări corporale şi decese – un număr foarte mare faţă de alte ţări.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: