sâmbătă

18 mai, 2024

11 februarie, 2022

Ministrul economiei anunţă că va fi construită o fabrică de pulberi pentru industria de apărare, în cadrul unei investiții de 200 de milioane de lei, scrie News.ro.

„Tradiţia României în industria de apărare reprezintă un atu pentru repornirea motoarelor acestui sector economic. Am fost astăzi într-o vizită de lucru, în judeţul Braşov, la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş, unde am discutat cu directorii acestor societăţii despre planul investiţional şi despre beneficiile aduse comunităţii o dată cu revitalizarea industriei în zonă”, a declarat ministrul Florin Spătaru (foto), la o conferinţa de presă susţinută, vineri, la Braşov.

Ministerul Economiei a bugetat pentru 2022 o sumă record pentru industria de apărare. Doar pentru investițiile din judeţul Braşov au fost alocate fonduri de 118.635.000 de lei, a afirmat Florin Spătaru.


„Printre altele, construcţia unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investiţiile prioritare pe care le vizez ca ministru al economiei. Această investiţie va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunităţii locale.

Este necesar un plan de investiţii solid şi integrat, care să vizeze întregul lanţ valoric. Deşi nu va fi uşor, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face paşi importanţi către o industrie de apărare românească competitivă şi profitabilă”, a spus Florin Spătaru.

Ministrul economiei a precizat că programul de investiţii va viza retehnologizarea acestor societăţi, astfel încât produsele livrate să corespundă nevoilor partenerilor comerciali.

„Repornirea motoarelor industriei înseamnă profit pentru economia românească pe viitor. În plus, un plan pe termen lung integrat va presupune specializarea şi atragerea de forţă de muncă tânără în acest domeniu.


Industria de apărare a fost de multe ori un sector lăsat în eşalonul doi. Trebuie să poziţionăm industria de apărare acolo unde îi este locul: ca industrie strategică”, a concluzionat ministrul Spătaru.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: