11 septembrie, 2017

Ministrul Comunicaţiilor a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar al Poştei Române, invocând managementul defectuos din ultimul an.

Ministrul, anunță News.ro, a trimis şi Corpul de control la Poştă.

”Corpul de Control va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat. Ministerul Comunicaţiilor întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat în ultimele două luni. Ministerul consideră că situaţia în care se află compania nu este numai urmare a “grelei moşteniri”, ci şi a perpetuării aceleaşi stări de fapt, fără ca managementul executiv sau neexecutiv să ia vreo măsură legală de relansare a activităţii. Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea Poştei Române are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie”, transmite ministerul.


Directorul general interimar al Poştei este Andrei Stănescu, fost consilier al ministrului Fondurilor Europene şi al ministrului Finanţelor. El a preluat conducerea la începutul anului, din postura de director al Direcţiei Juridice, Control şi Resurse Umane. El a lucrat mult timp şi la Palatul Victoria, unde s-a ocupat inclusiv de problemele tehnicienilor care pregăteau audio videoconferinţele premierilor. 

Rezultatul final al Poştei Române în exerciţiului financiar aferent anului 2016 indică un profit brut de 17,2 milioane de lei (3,8 milioane de euro), de la o pierdere brută de 29,4 milioane de lei în 2015, potrivit datelor anunţate de operatorul poştal naţional.

Faţă de cifra din bugetul aprobat de Guvern, respectiv 4 milioane de lei, profitul brut obţinut în 2016 a fost de 4,3 ori mai ridicat.

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a amendat Poşta Română cu 7,4 milioane de euro, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse în urma unei investigaţii finalizate în 2010. Atunci, Poşta fusese amendată cu 24 milioane euro, pentru abuz de poziţie dominantă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: