miercuri

1 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 decembrie, 2019

Fostul ministrul al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, știa de la sfârșitul lunii ianuarie că veniturile au fost supraevaluate în bugetul pe 2019, din aprilie că deficitul riscă să ajungă la 4% în situația în care nu se ia nicio măsură.
Și știa încă din iunie că acest scenariu este inevitabil chiar și dacă se continuă amânarea masivă unor plăți, cum ar fi rambursările de TVA, a declarat luni actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu.

”În iunie, ministrul este avertizat (de specialiștii din MFP, n.r.) că și dacă ia măsurile de a omorî companiile private, prin amânarea rambursărilor de TVA, neplata concediilor medicale și altele, deja este prea târziu. Pentru specialiștii din Finanțe nu este o surpriză (deficitul de 4% din PIB, n.r.). A fost avertizată și Viorica Dăncilă, în iulie, apoi în septembrie. Ne află în situația în care guvernul PSD a știut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare deficitul ajunge la 4%. Au ascuns aceste informații și au mințit în Parlamentul României”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a prezentat totodată un document introdus de fostul ministru într-o ședință de Guvern, document ce avea drept concluzia analizarea amânării calendarului de creștere a pensiilor.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Puneți-vă centurile: Despre datele false de la Finanțe”)


”Arată foarte clar că PSD nu avea nicio intenție de a aplica legea pensiilor în 2020”, a declarat Cîțu.

În ceea ce privește bugetul pe anul viitor, acesta ar urma să aibă un deficit de 3,5% din PIB, ministerul Finanțelor lucrând cu mai multe variante. Un draft va fi prezentat între 15 și 20 decembrie.

Citiți și: ”Nesăbuitul perfect: Cea mai mare creștere economică din UE a ieșit cu dobânzile din UE”)

Despre restructurarea numărului de posturi din sectorul public, Cîțu a precizat că ”nu căutăm o cifră, căutăm să avem un aparat administrativ cât mai eficient”, fiecare ministru urmând să decidă cum anume să-și reorganizeze echipa.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: