luni

15 iulie, 2024

29 noiembrie, 2021

Miniștrii Sănătății din cele mai dezvoltate șapte țări ale lumii, grupate în G7, discută luni situația variantei Omicron a coronavirus, într-o reuniune de urgență, la cererea Marii Britanii, care deține președinția rotativă a grupului.

Șefii Ministerelor Sănătății din SUA, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia vor analiza situația răspândirii celei mai recente variante a SARS-CoV-2. Omicron a fost declarat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept „îngrijorătoare”, cel mai înalt grad de alertă al OMS.

Varianta Omicron este suspectată că ar rezista la vaccinurile actuale, iar epidemiologii au spus că va mai lua timp până când va fi confirmată ipoteza.


Încă nu este elucidat impactul acestora – contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenţa la vaccin, etc – comparativ cu variantele deja descoperite, în special Delta, dominantă în prezent şi cunoscută ca fiind foarte contagioasă.

Lumea, în fața amenințării unei noi restricții drastice

Omicron a fost descoperit mai întâi în probe prelevate în Botswana începând cu 11 noiembrie şi în Africa de Sud începând cu 14 noiembrie. OMS a fost sesizată în 24 noiembrie Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) de către Africa de Sud, ţară care a înregistrat în ultimele săptămâni o înmulţire accelerată a cazurilor de COVID-19.

Varianta Omicron a contaminat piețele financiare ale lumii, încă de vineri, și a produs derută din cauza marilor incertitudini.

Veștile au survenit într-un moment în care piețele se așteptau ca băncile centrale ale lumii să treacă la politici monetare mai severe de combatere a inflației. Acum investitorii se întreabă: Vor mai crește dobânzile? Cum vor rezista companiile la noi restricții? Cum ar afecta inflația prea mare performanța economiilor?


Țările Uniunii Europene, ca și SUA, Canada, Marea Britanie, au restricționat transporturile aeriene din mai multe țări din sudul Africii. Altele, precum Australia, Israel și Japonia, au închis frontierele.  

Ulterior, Africa de Sud a reproșat țărilor care au izolat-o că, a fost „pedepsită” deși experții săi, printre cei mai competenți din lume,  au avertizat primii asupra pericolului.

Ulterior, SUA a recunoscut meritele Africii de Sud.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: