marți

16 aprilie, 2024

27 noiembrie, 2021

Noua tulpină a virusului Covid descoperită în sudul Africii a fost declarată „variantă îngrijorătoare”, cu un potențial de reinfectare mai mare decât al celorlalte – au decis experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care au fost convocați de urgență vineri.

Această variantă a căpătat numele Omicron, potrivit BBC.

OMS spune că va dura câteva săptămâni pentru a înțelege impactul noii variante, în timp ce oamenii de știință lucrează pentru a determina gradul de transmisibilitate. Organizația nu agreează graba cu care multe țări au impus restricții de călătorie, recomandându-le să o „abordare științifică și bazată pe riscuri”.


Totuși, Regatul Unit, țările UE și Elveția au oprit temporar zborurile din unele țări din Africa de Sud.

Noua variantă a coronavirusului, catalogată inițial B.1.1.529,  a fost descoperită în urmă acum două săptămâni în Botswana și apoi în Africa de Sud și se răspândește cu o viteză mult mai mare decât tulpinile anterioare.

Mai grav, experții se tem că virusul a suferit 32 de mutații, care îl pot face mai greu de recunoscut de către sistemul imunitar, anulând astfel acțiunea anticorpilor dobândiți prin vaccinare sau boală.

Consiliul UE a decis oprirea zborurilor spre și despre Africa Australă

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa australă după depistarea unei noi variante a coronavirusului, a anunţat pe Twitter preşedinţia slovenă în exerciţiu a Consiliului UE.


Un comitet de experţi sanitari din toate cele 27 de state UE „a convenit asupra necesităţii de activare a ”frânei de urgenţă” şi impunere de restricţii temporare la toate călătoriile în UE din Africa australă”, a anunțat preşedinţia slovenă, potrivit Agerpres.

De asemenea, statelor membre li se solicită să testeze şi să plaseze în carantină toţi pasagerii sosiţi din această regiune.

Conform unei surse europene, restricţiile vizează Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia şi Zimbabwe.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: