marți

16 aprilie, 2024

27 noiembrie, 2021

Agresivitatea cu care se răspândește varianta Omicron a coronavirusului și suspiciunea că aceasta rezistă la vaccinurile actuale au dat un nou start competiției dintre producătorilor acestora.

Moderna a anunţat deja că ˮva dezvolta rapid un vaccin candidat pentru o doză de rapel specifică variantei Omicron”, potrivit unui comunicat citat de AFP și News.ro.

BioNTech, partenerul Pfizer, a anunțat că primele rezultate ale cercetărilor sale vor apărea în două săptămâni.


Moderna spune că astfel de cercetări ˮau inclus deja doze pentru variantele Delta şi Beta” și că a „demonstrat în mai multe rânduri capacitatea de a trece noi candidaţi la stadiul de teste clinice în 60-90 de zile”.

Competitorii s-au angajat într-o cursă contracronometru

„De la început, am spus că pentru combaterea pandemiei a fost imperativ să fim proactivi la revoluţia virusului”, a afirmat şeful Moderna, Stéphane Bancel.

Stéphane Bancel a adăugat că „mutaţiile variantei Omicron sunt îngrijorătoare şi de mai multe zile ne mişcăm cât mai repede pentru a realiza strategia cu scopul de a lupta contra acestei varianteˮ.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a catalogat, vineri, drept ˮîngrijorătoareˮ cea mai recentă variantă a a coronavirusului, a cărei viteză de răspândire a determinat SUA, UE și alte țări să interzică zborurile spre și dinspre Africa australă, unde a fost identificată noua tulpină.


Bursele lumii au înregistrat mari scăderi ale cotațiilor de la primele informații privind noua variantă.

La rândul său, BioNTech a spus că studiază noua variantă şi aşteaptă „cel mai târziu în două săptămâni” primele rezultate ale studiului care vor permite să determine dacă este capabilă să  scape de protecţia vaccinală.

Vor fi necesare „mai multe săptămâni” pentru a înţelege nivelul de trasnmisibilitate şi de virulenţă a noii variante, a subliniat vineri purtătorul de cuvânt al OMS.               

În ciuda vitezei de reacție a companiilor farmaceutice, Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) consideră este „prematur” să prevadă o adaptare a vaccinurilor la varianta Omicron.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: