luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 august, 2013

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget, si Daniel Chitoiu, ministrul finantelor

Guvernul va percepe contribuții la asigurile sociale de sănătate (CASS) și din veniturile din chirii ale persoanelor fizice, cu perspectiva extinderii acestei taxări și la alte venituri obținute din alte surse decât cele salariale, a precizat, marți, Ministerul Finanțelor Publice (MFP), într-un cpmunicat de presă.

”Referitor la introducerea CASS (contribuţiei de asigurări sociale de sănătate) în cazul veniturilor obţinute din chirii de persoanele fizice, precizăm că această măsură are în vedere lărgirea bazei de contribuţie, reprezentând un prim pas în vederea implementării unei abordări fiscale unitare, astfel încât contribuţiile pentru sănătate să fie plătite de către persoanele care obţin venituri şi din alte surse decât cele de natură salarială”, a precizat MFP.

Potrivit unui proiect intermediar de memorandum cu FMI, prezentat de HotNews.ro, Guvernul intenționează să introducă, din 2014, CASS pentru chirii și să elimine facilitățile fiscale de care beneficiază persoanele fizice autorizate și cei care obțin venituri din drepturi de autor.


Totodată, din 2014, vor fi crescute impozitele locale pe clădirile de birouri sau hoteluri dețuinute pe persoană fizică, pentru a se elimina concurența neloială față de persoanele juridice care dețineau clădiri de birouri sau hoteluri și erau impozitate mai mult.

”Precizăm că măsura a fost introdusă la cererea mediului de afaceri care a semnalat existenţa unor practici ce generau concurenţa neloială în piaţă. Astfel, persoanele fizice care utilizau proprietăţile în vederea desfăşurării unor activităţi economice, plăteau un impozit mult mai mic decât persoanele juridice care desfăşurau acelaşi tip de activităţi”, a menționat Ministerul Finanțelor.

În schimb, MFP infirmă o serie de informații apărute în presă, conform căreia Guvernul şi-a asumat în scrisoarea de intenţie cu FMI introducerea contribuțiilor la pensii şi CASS pentru soţiile şi copiii majori aflaţi în întreţinerea angajaţilor cu venituri mari.

”Menţionăm că aceasta este complet falsă. O asemenea măsura NU se regăseşte în scrisoarea cu FMI”, subliniază Finanțele.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. ASA NE TREBUIE !!!
    MEREU VOTAM , DOAR CU SPERANTA , DEGEABA …. PARCA NU AR FI ROMANI POLITICIENII ( SAU TOCMAI ?!!! )
    PACAT ……

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. ASA NE TREBUIE !!!
    MEREU VOTAM , DOAR CU SPERANTA , DEGEABA …. PARCA NU AR FI ROMANI POLITICIENII ( SAU TOCMAI ?!!! )
    PACAT ……

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: