marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2020

Ministerul Economiei a anunțat, miercuri, pe pagina de Facebook că va relansa schema de microgranturi în valoare de 2.000 de euro pentru IMM-uri.

Măsura 1, microgranturi, inclusă în OUG 130/2020, va avea totdată noi categorii de beneficiari, după cum prevede un proiect de ordonanță de urgență elaborat de Ministrul Fondurilor Europene ce va fi discutat joi în ședința de Guvern.

Iată ce propune proiectul de ordonanță:

  • Introducerea în categoria beneficiarilor pentru toate măsurile (măsura 1, 2, 3 incluse în OUG 130/2020) a ONG-urilor cu activiate economică și sportivă;
  • Introducerea în categoria beneficiarilor de micro-granturi a altor  profesionişti, astfel cum sunt reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfăşoară profesii liberale;
  • Introducerea de noi domenii de activitate, respectiv viticultură, distribuirea de bunuri.

Până în prezent, Ministerul Economiei a lansat două din cele trei scheme de granturi prevăzute în OUG 130/2020, respectiv Măsura 1, microgranturi și Măsura 2, granturi pentru capital de lucru.

Beneficiarii celor două măsuri a urma să primească banii curând, se menționează în anunțul postat Ministerul Economiei pe pagina de Facebook. Iată conținutul postării:

„Granturile nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro, în curând la beneficiari. Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, au întreprins demersurile necesare pentru a include în noul proiect de OUG modificările solicitate de mediul de afaceri: suplimentarea sumei alocate celor care au aplicat pentru granturile pentru capital de lucru, redeschiderea înscrierii pentru măsura 1 – microgranturi, cu un nou prag la cifra de afaceri”.

Miercuri seara, Virgil Popescu, ministrul Economiei, a precizat în cadrul unei emisiuni tv că banii ar urma să ajungă la beneficiari în circa 10 zile.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: