vineri

19 aprilie, 2024

17 aprilie, 2022

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) promite salarii între 18.900 lei până la 28.700 de lei brut experţilor IT&C pe care îi caută pentru implementarea reformelor şi investiţiilor asumate de România în acest domeniu prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Salariile menționate sunt pentru inginerii de sistem sau administratorii baze de date, iar cel penrtu „funcția de conducere ” urcă până la 34.000 de lei brut, potrivit unui anunț al MCID.

Aceasta este plaja grilei de salarizare stabilite pentru personalul angajat în afara organigramei, ca parte a „Grupului de Operativ pentru Implementarea și Monitorizarea Reformelor și Investițiilor privind Transformarea Digitală” (Task Force), din PNRR.


MCID consideră că grila de salarizare a acestei unităţi „este una competitivă, de până la 4.000 euro net lunar, care permite recrutarea celor mai buni specialişti care vor fi angajaţi până în anul 2026.

Candidaţii pentru funcţia contractuală de conducere şi pentru cele 16 funcţii de execuţie pot depune dosarul pentru procesul de selecţie până pe 26 aprilie, interviurile având loc în perioada 3-5 mai 2022.

Posturile scoase la concurs și criteriile

Sunt scoase la concurs, în anumite condiții contractuale:

  • o funcţie contractuală de conducere – un post de manager, cu studii superioare, pentru program de lucru 8 h/ zi, la Task Force/MCID şi
  • 16 funcţii de execuţie, respectiv:
    • manager executiv (1 post),
    • expert implementare (2 posturi),
    • arhitect de sistem în domeniul TIC (2 posturi), specialist în domeniul calităţii (1 post),
    • expert în securitate cibernetică (1 post),
    • administrator baze de date (2 posturi),
    •  inginer de sistem în informatică (3 posturi),
    • manager analiză de business în domeniul TIC (3 posturi) şi
    • inginer de dezvoltare a produselor sofware (UI/UX) – (1 post).

Recrutarea are sloganul „Depune-ți dosarul cu șină ca să scapi România de „dosarul cu șină”!”

Ministrul Digitalizării spune că va atrage specialiștii din sectorul privat. Argumentele

„Am mare încredere că specialiştii IT&C din mediul privat ni se vor alătura cu expertiza lor valoroasă, şi vor contribui în mod concret la reuşita procesului de digitalizare a României. Îi aşteptăm alături de noi pe cei mai buni, pentru ca împreună să creştem calitatea vieţii românilor”, a declarat ministrul Marcel Boloş

Pachetele salariale au fost stabilite de Autoritatea pentru Digitalizarea României în urma consultării datelor şi statisticilor oferite de Institutul Naţional de Statistică, și a principalelor companii de consultanţă – Deloitte, EY, KPMG şi PwC .

„Din analiza tuturor datelor şi informaţiilor primite, am apreciat ca fiind elocvente, în contextul mai sus prezentat, statisticile din anul 2021 – PayWell 2021, actualizate cu 8%, conform estimării de creştere salarială în industrie în ultimul an, statistici realizate de către compania PricewaterhouseCoopers Tax Services SRL, precum şi intervalele salariale la categoriile de specialişti regăsiţi în cadrul companiei KPMG Romania SRL”, a afirmat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Dragoş Vlad.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: