marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 martie, 2017

Poliţiştii protestează, din nou, sâmbătă, nemulţumiţi de salarii şi de modul în care sunt calculate sporurile. Două dintre sindicatele poliţiştilor spun că au mobilizat mii de agenţi la demonstraţiile din faţa Ministerului de Interne. Aceştia ar urma să plece apoi în marş prin centrul Capitalei, până în faţa Palatului Victoria, relatează Digi24.

De la ora 8:00 sunt restricţii de trafic în centrul Capitalei. A fost restricţionat traficul rutier, progresiv, pe Şoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. Începând cu ora 9:00, au fost impuse restricţii de trafic şi pe Strada Academiei, între Strada Ion Câmpineanu şi Strada Dem I. Dobrescu.

În Piaţa Victoriei, traficul se va desfăşura pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris şi de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va fi direcţionat către Bulevardul Aviatorilor, potrivit News.ro.


La ora 11:00 se aflau deja aproape 3.000 de polițiști în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor. Ei urmează să plece, în jurul orei 12.00, în marş spre Guvern.

Poliţiştii prezenţi la protest suflă în fluiere şi vuvuzele şi au pancarte cu mesaje precum: „Modernizaţi sediile/posturile de poliţie”, „Muncă suplimentară neplătită=sclavie”, „Vreţi să oferiţi servicii europene cu salarii de 2 bani?”, „Raportăm: plouă în posturile de poliţie”.

Ei cer majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La protest sunt aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe.


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: