vineri

7 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 aprilie, 2022

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, nu exclude posibilitatea ca România să doneze Ucrainei avioanele de luptă MiG 21 LanceR. aflate în dotarea aviației militare române.

Întrebat joi seara, la România TV, dacă România ar putea trimite în Ucraina avioanele de producție rusească MiG-21, Marcel Ciolacu a spus că acest lucru „este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina”.

În acest moment, aeronave MiG-21 sunt consemnate la sol după o decizie a Statului Major General al Armatei, după mai multe incidente tehnice, inclusiv prăbușirea unui aparat de zbor, în Dobrogea, la începutul lunii martie.


„Haideţi să fim corecţi, avem o frontieră de 650 de kilometri cu Ucraina. Nimeni nu ştie cum va evolua situaţia din Ucraina, e normal să ne pregătim pentru aşa ceva. Dar asta nu înseamnă că România va intra direct în acest conflict cu Rusia.

Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina, România să facă acest lucru (să trimită Kievului avioanele MiG 21 LanceR – n.red.), dar efortul împotriva Rusiei al tuturor ţărilor civilizate şi din UE, dar şi din afara UE – şi aici mă refer în mod direct la partenerul strategic al României, Statele Unite – trebuie să fie asumat de către toate statele”, a spus Marcel Ciolacu.

„Primul pas este să avem un cadru legislativ. Nu o să încalce nimeni legea şi astfel de hotărâri nu cred că se vor lua pe ascuns sau să nu fie informată toată lumea. Dar este normal ca noi, ca şi stat, să ne pregătim pentru orice evoluţie a conflictului din Ucraina, noi trebuie să apărăm Ucraina, este evident acest lucru”, a adăugat președintele PSD.

România este pe cale să rezolve și chestiunea cadrului legislativ: MApN a postat în urmă cu câteva zile pe site-ul său un proiect de OUG care permite forțelor armate să facă donații, ”din rezervele proprii”, către statele aliate sau partenere.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: