sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 aprilie, 2022

MApN a postat pe site-ul său un proiect de OUG care completează articolul 9 al Ordonanţei nr. 122 din 28 august 1998 privind acumularea, scoaterea şi împrospătarea produselor din rezervele proprii ale forţelor destinate apărării naţionale.

Principala prevedere adăugată este cea potrivit căreia „Forţele destinate apărării naţionale pot face donaţii de produse din rezervele proprii, în starea în care se află, către state aliate sau partenere, în baza solicitărilor primite, în scopul acordării sprijinului cu titlul de ajutor în situaţiile temeinic justificate de evoluţia mediului de securitate  şi când sunt afectate interesele României”.

Donațiile ar urma să fie aprobate prin simplă Hotărâre de Guvern.


Proiectul a fost publicat în secțiunea Transparență decizională pe data de 15 aprilie.

Statele membre NATO care au în dotare echipamente militare de producție sovietică încep să transfere în Ucraina astfel de echipamente, cu care militarii ucraineni sunt familiarizați. Slovacia, de exemplu, a trimis în Ucraina sisteme anti-aeriene S-300 și discută trimiterea de avioane de vânătoare MiG 29.

(Citește și: ”MiG-21 LanceR au interdicție de zbor – decizie MApN”)

Şeful Executivului a fost întrebat, la Oradea, despre proiectul de lege aflat pe site-ul MApN și dacă, în baza acestor modificări, vor fi trimise arme si tehnică militară către Ucraina.

”În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a spus premierul, citat de News.ro


Premierul a fost întrebat şi dacă confirmă declaraţiile din partea rusă potrivit cărora există mercenari români care luptă în Ucraina.

”Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a spus premierul. 

Nicolae Ciucă a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că ”este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei. 

”Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai spus premierul. 

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: